ME1 wint tweede topper wel

ME1 juichend op de foto na de overwinning van 7-0 op CVV.

Teammanager Rik had een mooie vooraankondiging voor de wedstrijd tegen Saestum ME1 in de strijd om de tweede plaats. Echter als snel was de spanning verdwenen in de laatste topper van deze competitie tegen een tegenstander die ME1 inmiddels door en door kent. Na een nederlaag, overwinning en gelijkspel werd het nu onder de prima leiding van Marije van de C1 …. een daverende overwinning. Die ook nog groter had kunnen uitpakken.

Zonder hun snelle spits en goede keepster was Saestum ME1 geen partij voor ME1. Phine brak direct twee keer goed door als laatste vrouw. Febe – ook al opkomend maar dan als linksachter – had twee mooie schoten op doel. Ook Elaine had een goed schot dat nog geen doelpunt opleverde. De keepster hield hem en in de rebound schoof aanvoerster Anouk de bal netjes in het doel (1-0). En dat op veld 1A waar iedereen kon zien hoe ME1 – waar alle dus elf speelsters inclusief de herstelde Jagmur aanwezig waren – met snelle combinaties en mooie acties aan heel FC Driebergen liet zien hoe goed zij konden voetballen. En vooral voor elke bal gingen en dan kom je heel ver. De eerste helft was echt goed. Een schot van Amber leverde veel onrust en een eigen doelpunt op (2-0), Elaine pikte haar doelpuntje weer mee (3-0), Eefje had een goede redding en Nisrine maakte de 4-0, 5-0 (mooie boogbal vanaf 25 meter) en 6-0. Tussendoor schoot Bieke nog goed op doel, had Saestum nog een kans en een schot maar keepster Eefje en ME1 gaven zoals dat zo mooi heet niets weg.

Met deze ruststand leek de wedstrijd gespeeld maar de TS waarschuwde voor onderschatting. Echter hun beste speelster ging op doel en daardoor volgden meteen vijf kansen voor Febe waarvan zij er twee op de paal schoot en drie werden gered door deze keepster die ook dit goed bleek te kunnen. Rabia, Bieke en Jasmijn hadden een aantal van hun gebruikelijke mooie acties voorin en er waren nog wel kansen bijvoorbeeld voor Eefje (2x) en Febe maar doelpunten maken bleek niet meer te lukken. Dat lukte Saestum bij een uitbraak wel (6-1). Phine redde nog wel een keer en een ander schot van Saestum ging net naast. De uiteindelijke 6-1 overwinning was een mooie laatste thuiswedstrijd van deze competitie.

Volgende week nog uit naar Hercules en dan op naar de toernooien. En waren er dan geen strafschoppen? Ja, maar die waren op 11 meter met deze keepsters wat lastig voor de meiden waardoor er veel werden gestopt. Alleen Eefje wist te scoren via de lat en aangezien Saestum er twee in de bovenhoek schoot werd het 1-2.