Meiden nog wel in de mist en helaas niet in de sneeuw

MO13 bij -1 in de mist in actie in Benschop.

Helaas was er op zaterdag 9 december geen (sneeuw)wedstrijd voor MO13. Gelukkig kon er teruggekeken worden op een goede laatste wedstrijd van 2017 op 2 december. Er was goed getraind de voorafgaande week. Zelfs met zoveel inzet dat een aantal speelsters met pijnlijke enkels liep. Maar op zaterdag was MO13 ondanks deze pijntjes gelukkig weer compleet.

Nadat het team elkaar met enige moeite op de parkeerplaats had gevonden, bracht een rit van een half uur into the wild het team in Benschop. Tegen de plaatselijke voetbalvereniging moest gezien de stand (1 plaats boven FCD) en de uitslagen een leuke wedstrijd gespeeld kunnen worden. Toen ook  het gladde bruggetje naar veld 3A was getrotseerd kon de korte warming up beginnen. Om 10.00 uur was het nog steeds -1 dus de FCD trainingsjacks bleven lekker aan en dat was gezien de blauw-witte kleuren van Benschop ook wel handig. Bieke was aanvoerster en leidde het team van achteruit souverein. Febe stond de eerste helft op doel en Amber weer de tweede helft. Beide keepten een solide wedstrijd met hier en daar een redding of een mooie opbouw.

De wedstrijd ging gelijk op met misschien FCD de eerste helft iets sterker (meer kansen bijvoorbeeld voor Jasmijn, Phine. Elaine en Bieke) en Benschop in de tweede helft (wel een paar schoten van ver van Elaine) als bovenliggende partij. Echt een wedstrijd met ‘als je niet scoort ken je ook niet winnen’ of ‘degene die als 1e scoort wint de wedstrijd’. Benschop was uiteindelijk het gelukkige team met een beetje hulp van Jasmijn die het laatste zetje gaf (0-1). FCD gooide er nog wel een soort van slotoffensief uit maar verder dan een kans voor Phine en een schot van Febe kwamen de meiden niet.

Het was wel een hele degelijke goede wedstrijd. Vooral de afgelegde corners van Amber op Bieke en Phine waren goed uitgespeeld en verdiende een doelpunt. Deze week dus niet nog 1 laatste keer in 2017 thuis tegen SCH. Dat moest te doen zijn dus een positieve eindbalans van preceis de eerste competitiehelft van 6 om 5 met een positief doelsaldo was een mooi doel voor deze wedstrijd. Maar plek 5 met 5 om 5 en een doelsaldo van +7 is ook mooi om het jaar mee af te sluiten.