Memorabele nederlaag Zaterdag 3

Op de dag dat de geblesseerde IJsland in de bossen van Austerlitz zijn 27e verjaardag vierde, stond voor de mannen van drie de thuiswedstrijd tegen het CDW 2 van taalvirtuoos Adriaan van Barneveld op het programma.

Welbeschouwd deed de uitslag er vandaag niet toe, want een verlies tegen ongeslagen koploper CDW 2 was stiekem al ingecalculeerd. Belangrijker was om Jaap een memorabele afscheidswedstrijd te bezorgen. Ook al is het seizoen pas net over de helft, Van Vliet gaat het derde helaas alweer verlaten. Als een contemporaine Baron von Münchhausen heeft Jaap dit seizoen al de nodige wonderlijke avonturen beleefd; echter het volgende avontuur waar hij zich in gaat storten, noopt hem voor geruimere tijd rond het Gardameer te vertoeven, waardoor Jaap niet langer het albi-celeste van FC Driebergen kan verdedigen. Jaap, bedankt voor je doelpunt uit bij SVL, je afgekeurde doelpunt uit bij Cobu Boys, je positiviteit en je teamgeest.

Voordat Jaap naar Noord-Italië afreisde, mocht hij dus met de rest van het derde trachten een bonuspuntje tegen CDW 2 te bemachtigen. Dat dit een lastige zo niet onmogelijke opgave was, bleek al snel. Voordat FC Driebergen 3 ook maar een beetje in de wedstrijd kon komen, keek het al tegen een achterstand aan. Een hoge voorzet werd door de stand-in van de afwezige Evers, Jeroen vd Brink, knap gevangen. Bij zijn landing kwam Jeroen echter in botsing met Schenkels, waardoor de Driebergse keeper moest lossen en de bal precies voor de voeten van de Wijkse spits kwam. De spits kon de bal eenvoudig in het lege doel schuiven, 0-1. Niet veel later maakten de Wijkenaren in de omschakeling een tweede treffer. Edwin schoof mee naar voren en speelde Jaap in. Van Vliet wilde de bal controleren, maar door een gemeen polletje sprong de bal van zijn voet. Een CDW verdediger pikte de bal op en verstuurde een hoge dieptepass, die net over het hoofd van Marik in de voeten van een CDW aanvaller belandde. Deze aanvaller legde direct af op de Wijkse spits, die met een droge knal de bal in de verre hoek van het doel schoot, 0-2. FC Driebergen 3 was het daarna even helemaal kwijt en stelde CDW in het restant van de eerste helft nog tweemaal in staat te scoren. Eerste leidde een onzorgvuldig tikke terug van Kroon een tegenaanval in, die succesvol werd afgerond, 0-3 en daarna mislukte een panna van Schenkels in de eigen zestien, hetgeen de 0-4 inluidde. In de tussentijd kwam de Driebergse formatie ook nog even met 9 man te spelen, omdat Kevin en Maarten zich lieten verleiden enkele onbegrijpelijke beslissingen van de man met de fluit van onomwonden feedback te voorzien.

De rust werd gebruikt om de wonden te likken en de hoop uit te spreken dat verdere tegendoelpunten voorkomen zouden kunnen worden. Verder werd er tweemaal gewisseld. Mike en Te Laat kwamen er weer in ten faveure van Jens en de nog niet geheel afgekoelde Kevin.

Naar omstandigheden begon FC Driebergen 3 heel aardig aan de tweede helft en gedurende een kwartier leek het erop dat de mannen van drie stand zouden houden tegen de Duurstedelingen. Toen viel de vijfde treffer. Rand zestien lukte het niet de bal goed weg te werken en het speeltuig kwam voor de voeten van een CDW middenvelder, die met een bekeken schot de toch wel goed keepende Jeroen verschalkte, 0-5.
Hiermee was de weerstand van het derde definitief gebroken, waardoor CDW via hun snelle rechtsbuiten tot 0-6 en 0-7 kon uitlopen. Omdat Kevin vandaag geen mogelijkheden zag te stijgen in het topscorer- of assistkoningklassement, besloot hij een gooi te doen naar de top van het kaartenklassement. De man met de fluit wilde hier maar wat graag aan meewerken en presenteerde Kevin voor een licht vergrijp zijn tweede gele kaart.
Uiteindelijk bepaalde CDW de eindstand op 0-8 door de rebound van een knappe redding van Jeroen van dichtbij binnen te werken.

Al met al weer een memorabele wedstrijd. Jaap, buona fortuna con tua nuova avventura.

Opstelling: J. vd Brink, B. Te Laat (A. Meyer), E. Schenkels, A. Balk, M. Schaap (J. Marik), R. Geerding, K. vd Burgt (B. Te Laat), J. Marik (M. van Hoof)), J. van Vliet, M. van Hoof (E. Kroon). M. Hoevers (K. vd Burgt)