Mentaal sterk FCD 2 weet achterstand om te buigen en blijft op titelkoers

Kapsalon Rob

Coach Dre moest vandaag verstek laten gaan en de leiding lag in de vakkundige handen van Jan Radstok. Het sterrenteam van het 2e verzamelde in alle vroegte (voor sommige spelers te vroeg) voor wat later een spektakelstuk zou blijken waar Hans Klok jaloers op kan zijn.

De fanatieke tegenstander, te weten JSV Nieuwegein, kwam al vroeg uit de kleedkamer voor een professionele warming up. Reden voor het schrijversduo om dit eens grondig onder de loep te nemen. Al snel zagen we dat het wel eens een lastig potje kon worden. De warming up was van Eredivisie-niveau, onder begeleiding van een zeer fanatieke trainer. De talenten konden de spreekwoordelijke borst nat maken.

De 11 namen die van Jan het vertrouwen kregen om te beginnen waren: Pepijn, Marco, Jeroen, Bjorn, Joeri, Ismet, Albin, Hessel, Kevin, Nick en Halil. De wedstrijd stond dit keer onder leiding van de heer Verhoef en floot voor de aftrap.

JSV begon sterk aan de wedstrijd en had veelvuldig balbezit, zonder echt gevaarlijk te worden. De kenners weten natuurlijk dat ons 2e een diesel is en er wat langer over doet om op stoom te komen. Dit was vandaag ook weer het geval en daarom kunnen we de 1e helft beter vergeten. Toch zullen we de hoogte (lees diepte) -punten even vermelden.

In deze dramatische 1e helft werd JSV door Jeroen in het zadel geholpen. Hij verspeelde de bal en de spits van JSV schoot de bal onberispelijk in de rechterbovenhoek. Pepijn was kansloos en de 1 voor de gasten stond op het scorebord. JSV besloot door te gaan met goed voetbal en druk te zetten op de verdediging van FCD 2. In een vlaag van verstandsverbijstering leverde Pepijn de bal bij de tegenpartij in, de spits die dit cadeautje graag verzilverde werd ingespeeld en scoorde opnieuw, 0-2. JSV was iets sterker, dus met een (on)terechte tussenstand werd de rust gehaald.

In deze rust vielen er harde woorden en werd Jan gedwongen tot het bedenken van een meesterzet. Hij moest wat verzinnen om de wedstrijd te doen kantelen. Hij besloot marathonloper Kevin, dronken vriend Arie en huppelend hertje Mike van Hoof in te brengen voor vedette Hessel van Rijnsoever, verliefde Joeri Vonk en valse rechtsbuiten Nick Swaen. Deze wijzigingen moesten er voor zorgen dat de wedstrijd ging kantelen. In ieder geval moest er met meer krijt aan de schoenen gespeeld worden.

De 2e helft begon en al snel kon je zien dat de Oost-Duitse donderspeech van Jan effect had op het team. Met name door de huppeldrafjes van Mike en de ideeënloze dribbels van Arie kwam het sterrenensemble steeds meer op dreef. Dit resulteerde in een 1 op 1 kans voor Arie. Deze presteerde om het lederen speeltuig vol overtuiging naast te schieten, terwijl de keeper bewust een hoek open liet. Maar Arie liet het er niet bij zitten en maakte een mooie actie waarna hij de führer Albin de bal gaf. Met zijn specialiteit, de splijtende steekpass, speelde hij Halil geheel vrij voor de keeper. Laatstgenoemde wist koelbloedig te blijven en de bal langs de broer van Michel van Bruggen te schuiven. Dit was de 1-2, FCD 2 leek op dreef, mede dankzij Pepijn die zich goed herstelde na een mindere 1e helft en het team een aantal keer goed in de wedstrijd hield.

Jan begon bloed te ruiken en besloot zijn volgende meesterzet toe te passen: Jeroen mocht zijn handstand langs de lijn gaan oefenen en werd vervangen door Duitse degelijkheid, ofwel Jens. Kilometervreter Marco had wat lichte pijntjes en werd vervangen door de grotere kilometervreter IJsbrand. De supporters begonnen zich, onder leiding van Leny (u weet wel: vrouw en moeder van) steeds meer te roeren en schreeuwde het magische 2e naar voren. De tegenstander raakte hiervan dusdanig geïntimideerd dat het elftal van Jan de overhand kreeg en de strot steeds harder dicht kneep van de tegenstander. JSV maakte steeds meer overtredingen, zo ook in de 75ste minuut. De bal lag op pakweg 20-25 meter van de goal.

Mijn hart begon sneller te kloppen en het bloed sneller te stromen. In gedachten zag ik zwart-wit visioenen uit het verleden langs schieten. De vrije trappen van Jens passeerden de revue en er spookte maar 1 vraag door mijn hoofd: Hoe zal hij het dit keer flikken? De bal werd secuur neergelegd, pasjes naar achter uitgemeten. Daar klonk het fluitsignaal, de aanloop, de trap via de muur…..een makkelijke vangbal voor de keeper van JSV. Het was duidelijk dat de 2-2 in de lucht hing. Deze kwam dan ook nadat een goede actie van een sterk spelende Halil de bal bij captain Meijer inleverde, die vervolgens Jens perfect aanspeelde. Laatst genoemde twijfelde geen moment en plaatste de bal met uiterste precisie onderin de hoek waarna de keeper kansloos bleek, 2-2!

De stand was weer in evenwicht. De tegenstander hing als een geslagen bokser in de touwen, wachtend op de finale klap. Onder aanvoering van Albin gingen de sterren vol in de aanval. Door de vloeiende bewegingen van Ismet Sahin, de nummer 10 van FCD 2, werd er dusdanig goed gevoetbald dat een treffer niet uit kon blijven.

JSV had steeds meer overtredingen nodig en moest menigmaal aan de noodrem trekken. Links aan de zijlijn begon Ismet wederom aan een slalom waar menig skiër voor gaat applaudisseren. Deze werd schandalig onderbroken door een onbehouwen tackle, waar een terechte rode kaart op volgde. Met een man meer werd er besloten de laatste minuten alles of niets te spelen. Dit resulteerde in een belegering op de goal van JSV.

Er volgde een vrije trap, die met veel gevoel op het hoofd van Bjorn werd gelegd, maar de keeper verwerkte deze tot een corner. De corner die volgde werd weer perfect genomen door Ismet, Bjorn kopt….de leidsman ziet Arie (uiteraard) in de slag met een tegenstander, en besluit in al zijn wijsheid dat de corner over moet. De zoveelste corner vertrok voor de zoveelste keer met subliem gevoel voor perfectie vanaf de schoen van Ismet. Bij de 2e paal stond Bjorn klaar. Als lange Jan die uitkijkt over de Efteling toornde hij boven iedereen uit en knikte de bal richting doel. De Michel van Bruggen van JSV greep voor de derde maal in het luchtledige en kon andermaal vissen 3-2!

Een explosie aan vreugde barstte los op het veld. Wat een comeback van dit elftal. Het mirakel van de Woerd was compleet, en op basis van de 2e helft terecht.

De uitstekend fluitende scheidsrechter floot voor het einde en de 3 punten bleven in Driebergen. Na deze sensationele overwinning wordt er al gefluisterd over de schaal, maar dit is nog te vroeg.

Aankomende zaterdag speelt FCD 2 tegen de Meern 2 voor de beker. Zijn jullie erbij? Wij wel.

E & R