Messiaans moment Maurice drijfveer tot overwinning

Hoenderdaal

Zaterdag 2 weet weer wat winnen is. Op sportpark De Woerd werd een 2-0 overwinning geboekt. Slachtoffer was Odysseus ’91; een studenten voetbalvereniging uit Utrecht. Het was weer een wedstrijd die alles in zich had dus ga er maar even goed voor zitten.

We beginnen zoals elke week met wat verbeterpuntjes voor “ons aller” assistent-trainer. Beste Ferry: als we met 16 man in de bespreekruimte zitten, denk je dan dat zes bananen genoeg zijn? En zou je ook kunnen zorgen voor rijpe bananen in plaats van kneiterharde diarree bananen die een dag van tevoren geplukt zijn in Guayaquil? De spelers klagen dat ze de banaan nog steeds aan het verteren zijn. Aan de vruchten herkent men de boom, Ferry. Dus niet Hennie de schuld geven!

Dan de wedstrijdbespreking. Ben start met een zeer verrassende, goed voorbereide presentatie: de trainer illustreert scenario’s waarin het Tweede als kampioen tevoorschijn komt. Op vermakelijke wijze onthult de trainer de scenario’s en het moet gezegd worden: het kan écht nog! Houten, DHSC, Hercules en Ardahanspor treffen elkaar nog onderling en het kan maar zo zijn dat ze nog punten verspillen.

Dan de tegenstander van vandaag: Odysseus (Ody). De heenwedstrijd werd vrij gemakkelijk winnend afgesloten. Echter, de studenten betreden het veld met een (bijna) nieuw team en je weet dan nooit wat je kan verwachten. Op de hoede zijn is dus het devies en de volgende 11 mogen hiermee beginnen: Bryan, Maarten, Marco, Albin, Victor, Jelle, Mau, Hennie Meijer, Mo, Elmar en Jef. Mike, Marijn, Miquel en Colin beginnen op de bank en mogen genieten van de zon.

De eerste helft

De Utrechtse studenten gaan vlammend van start. Daarmee overdonderen ze Driebergen. Duels worden verloren en Ody tikt er gemakkelijk doorheen. Bovendien beschikt de Warner Hahn look-a-like over een verre doeltrap waar de Driebergse nederzetting het moeilijk mee heeft. Desondanks deelt Zaterdag 2 de eerste speldenprik uit. Een voorzet van Jef wordt door Elmar maar net naast gekopt.

Hierna moet het Tweede weer achteruit. Een vijftal kansen voor Ody is het gevolg, waarbij Maarten (17e min) en Bryan (32e min) zich onderscheiden met mooie reddingen. Na de reeks aan wake up calls is het de beurt aan Driebergen. Bagdad lost in de 33e minuut een schot. Warner Hahn kan nog net redden. Twee minuten later een vrije trap van Albin die op waarde geschat wordt door Victor. De aanvallend ingestelde back kopt net over.

Nog twee wapenfeiten voor rust. De eerste wordt ingeluid door Mau die een lange bal op maat aflevert bij Jef die op zijn beurt Elmar voor de goal ziet staan. De voorzet is scherp, maar Elmar krijgt er nét zijn grote teen niet tegenaan. Het tweede wapenfeit is voor Ody die Bryan nog eens onder vuur nemen. De bal gaat echter naast het doel.

In de rust geeft Ben aan dat de status van mooi-weer-voetballers wat meer uitgedragen mag worden. Het lijkt bovendien wel of iedereen lood in zijn benen heeft. Wellicht het effect van de bananen of wellicht het gevolg van een vrijmibo? Anyways, er mag wat lichtvoetigheid bij en daarom voert Ben een wissel door: Jelle eruit en Mike erin. De oogappel van Teus moet voor een impuls gaan zorgen.

De tweede helft

De heren van Twee starten goed! Drager van plezier Mike zorgt voor de verwachte impuls en aanvallend begint het te lopen. Al binnen twee minuten ligt de bal tegen het net na een goed lopende aanval. Alleen jammer dat de goal niet telt. Misschien had het met de ietwat opzichtige handsbal van Elmar te maken???

Drie minuten later een vrije trap in kansrijke positie. Twee spelers melden zich bij de bal: Mau en Victor. Na kort overleg is het duidelijk dat Mau hem gaat nemen. Mau kiest voor de lange hoek en dat blijkt een goede beslissing: de bal vliegt prachtig de kruising in! Als er een winkelhaak in de goal zat zou de bal er doorheen gaan! Een Messiaans moment van de routinier. Dit is zijn derde vrije trap die binnenvliegt. Vorig jaar had ie er vier. Zal dit nog te evenaren zijn dit seizoen?

De wereldgoal is de drijfveer voor meer goed voetbal. Elmar (goed schot) en Victor (prachtige solo) tentoonstellen hun kwaliteiten en daarna is het raak: Bagdad levert een steekpass op maat af. Elmar is de ontvanger en puntert de bal door de benen van Warner Hahn tegen het net. 2-0! Met nog een half uur te spelen mag er echter niet verslapt worden. Zodoende gaat Driebergen door met aanvallen in plaats van inzakken. Een steekpass van Albin wordt door Mo op waarde geschat. Helaas speelt de 42-jarige aanvaller de bal iets te ver voor zich uit.

In de 65e minuut plaatst Jef een mooie vrije trap bij de 2e paal. Elmar kopt net naast. Een paar minuten later wordt er overduidelijk hands gemaakt door een Ody speler in de 16, maar arbiter Staal wil van niks weten en laat doorspelen. Uit de consternatie ontstaat een gevaarlijke counter, maar Bryan laat zijn vorm zien en redt knap 1-op-1.

De laatste 10 minuten is het duidelijk dat Driebergen dit niet meer weg gaat geven. Daarom gaat na een aantal gemiste kansen de trukendoos nog even open. Jef voert succesvol zijn handelsmerk, de scoop turn, uit, passeert twee man en schiet hard vanuit een moeilijke hoek. Warner Hahn brengt nog net redding. Daarna krijgen Elmar en de ingevallen Marijn nog kansen en zit het erop! Een verdiende 2-0 overwinning ondanks een sterk optreden van Ody.

Volgende wedstrijd: zaterdag 14 april uit bij Jonathan om 15:15.

PS Bedankt Johan Prins voor de mooie foto’s!