Met de meiden naar FC Utrecht

Banner Dirk Makelaars

FC Utrecht Vrouwen heeft zondag na 10 jaar afwezigheid in de Eredivisie de eerste wedstijd tegen Feyenoord gewonnen! FC Utrecht heeft FC Driebergen en andere clubs uitgenodigd om aanwezig te zijn en de meidenteams van FCD wilden niets liever dan bij de deze eerste wedstrijd aanwezig zijn!

In een kokende Galgenwaard kwam FC Utrecht in de eerste helft na 24 minuten op voorsprong door een doelpunt van Dieke van Straten. Vijf minuten voor rust verdubbelde Eshly Bakker de voorsprong, na een fout van Feyenoord-keeper Jacintha Weimar. Niet veel later deden de Rotterdammers iets terug via Zoi van de Ven, die haar afstandsschot tot ieders verbazing in het doel zag verdwijnen.

Na de pauze bracht Esmee de Graaf de stand op gelijke hoogte: 2-2. De Utrechtse vrouwen namen daarna toch weer het initiatief in handen en stonden dankzij een rake kopbal van Judith Roosjen na zestig minuten op 3-2-voorsprong.

De Domstedelingen breidden de score verder uit nadat Feyenoord-keeper Weimar in de 85e minuut rood had gekregen. De keeper beging een stevige tackle op Bakker en verliet het veld in tranen. De penalty die volgde werd benut door Roosjen: 4-2.

De sfeer in het stadion was heel gezellig en het was een hele leuke en spannende wedstrijd, dit smaakt naar meer!