Michel en Rianne winnen KoFo-keepersbokaal

Een prijs winnen hoor ik u denken. Prijzen worden toch aan het einde van het seizoen pas verdeeld. Nee, voor keepers maak ik een uitzondering. Wat is een keeper eigenlijk. Een doelman is een speler van een voetbalelftal die moet voorkomen dat de bal in het eigen doel terechtkomt. Ten opzichte van de overige spelers kent de doelman een belangrijk privilege: binnen het strafschopgebied mag deze de bal met zijn handen aanraken. En hij/zij draagt vaak het nummer 1 of 31.

Het moge u duidelijk zijn dat het keepersvak naast mijn gezin/kleinkinderen mijn passie is. Als oud keeper ben ik binnen de voetbalvereniging FC Driebergen (CDN) sinds 8 jaar als keeperstrainer voor de jeugd en senioren. Elke maandagavond van 19.00 tot 20.00 (Jeugd) en van 20.15 tot 22.00 uur (Senioren, A1 en Dames 1) werk ik samen met de keeperstalenten van de club t.w.: Collin (B3), Guus (B2), Tim (B1), Florian (A1), Bryan (A)1, Rianne (MB1), Edwin (3/4e), Pepijn (2e) Michel (1e) en Rianne (Dames1). In plezierige sfeer wordt de gegeven oefenstof uitgevoerd en het in polonaise lopen hoort daar zeker bij heren collega-trainers. De gedrevenheid, leergierigheid, inzet en motivatie van de keepers tijdens deze trainingen zijn gewoon een genot voor het oog. Zij werken zich letterlijke en figuurlijk in het zweet, aan hun techniek, tacktiek en coaching. Ondersteunen en moedigen elkaar aan bij moeilijke momenten. Vandaar dat ik dit wekenlijks met ontzettend veel plezier doe en daarom deze prijs.  Houding, inzet, motivatie, techniek, ondersteunen en coaching zijn belangrijke punten voor de beoordeling tijdens de trainingen en wedstrijden. Dit jaar heb ik de KOFO keepersbokaal uitgereikt aan Rianne van Nunen en Michel van Bruggen. Voorbeelden voor alle keepers binnen de vv FC Driebergen, zowel binnen als buiten de witte krijtlijnen. Proficiat. Vandaar nu dit kleine gedichtje, dit is ook bestemd voor overige keepers FC Driebergen,

De Doelman

Een wedstrijd winnen kan hij nooit. Wel een nederlaag voorkomen. Maar als eenling van de elf, scoort hij wel de mooiste zege, door de overwinning op zichzelf.

Helaas moesten wij van Guus en Pepijn na de winterstop afscheid nemen. Dit om persoonlijke redenen, wij vonden dit jammer.

Ook een bedankje aan Kim van der Werf (stage voor haar studie), Rob Vonk (Keeperstrainer) en Evert-Jan Vermeulen (Scout/Observer voor Senioren1) voor hun bijdrage in dit seizoen. Applaus

De keeperstrainer FC Driebergen.

Koen Fousert