Midweekse bekerzege Zaterdag 3

Paul Brink Advies

Het moet ergens in de laatste week van september geweest zijn, dat iemand binnen de KNVB district West 1 opeens wakker schrok en bedacht dat de bekerwedstrijd FC Driebergen 3 – DOVO 7 nog gespeeld moest worden. Gauw werd er een mailtje getypt aan het wedstrijdsecretariaat van FC Driebergen dat woensdag 2 oktober om 19.30 uur de bewuste bekerwedstrijd gespeeld diende te worden. Dit rücksichtsloze besluit had de nodige logistieke uitdagingen tot gevolg. Enerzijds werd Hans met de schone taak opgezadeld een veld vrij te spelen en een toparbiter te regelen, anderzijds diende aanvoerder Schaap een volwaardig elftal bij elkaar te sprokkelen, daar er slechts zeven eigen spelers aanwezig konden zijn. Met hulp van Kevin en Jef lukte het om er zeven sterspelers bij te ritselen, zodat het derde toch met 14 man sterk aan het duel kon beginnen.

Vanaf de aftrap zakte DOVO 7 in en wachtte af met wat voor aanvallen FC Driebergen 3 zou komen. Ondanks het feit dat de meeste spelers nog nooit of al heel lang niet meer samen hadden gespeeld, lukte het FC Driebergen 3 via goed positiespel aardige aanvallen op te zetten vanaf zowel de linker- als de rechterkant. Net toen het echt lekker ging lopen en het derde erin ging geloven dat de 1-0 niet lang meer op zich zou wachten, kwam het op een plotselinge achterstand. Driebergs balverlies op het middenveld leidde een Veenendaalse counter in, waarbij de DOVO spits Kobbe te snel af was en de bal links in de zestien onhoudbaar langs Andor in de verre hoek schoof, 0-1.

De Driebergse mannen raakten door deze achterstand niet van slag en gingen rustig door op de ingeslagen weg. Als sluitstuk van een mooie combinatie werd Jeffrey rand zestien ingespeeld. Blaf gooide er enkele liquide passeerbewegingen uit en bereikte aldoende de achterlijn, waarvandaan hij de bal terug legde op de inkomende Adema. Peter plantte zijn linker uitschuifbeen tegen de bal en werkte hem doeltreffend het goal in, 1-1.
Gedurende de rest van de eerste helft kreeg FC Driebergen 3 nog enkele aardige kansen, maar omdat Elmar de volgens hem veel te lichte bal steeds over de ballenvanger schoot, kwam het niet meer tot scoren. Achterin gaf het derde geen enkele counter meer weg, waardoor de rooien geen kans meer kregen om te scoren en er aldus met een 1-1 tussenstand werd gerust. Tijdens de 15 theeloze minuten kwam tacticus Schaap tot de conclusie dat er best meer gescoord zou mogen worden en werd er driewerf gewisseld. De van een blessure herstellende Ajiach kwam erin voor Smit, bonecrunching Mike maakte even plaats voor tussentijds topscorer Kevin en de van een nieuwe enkelbrace voorziene Vd Berg mocht Veenendaal aflossen.

Het tweede bedrijf voltrok zich volgens hetzelfde recept als de eerste. Een afwachtend DOVO 7 tegen een offensief ingesteld FC Driebergen 3. Omdat DOVO 7 redelijk compact bleef spelen, was het lastig voor de mannen van drie om echt gevaarlijke uitgespeelde aanvallen op te zetten. Daarom besloot Maurice het maar eens van afstand te proberen. Nadat hij de bal vanaf rechts van Kevin had ingespeeld gekregen, legde Van Rheenen de bal lekker klaar en vuurde op goal. Op werkelijk prachtige wijze verdween zijn strakke uithaal vol in de kruising, een wereldgoal, 2-1.

Enigszins verbouwereerd door de wonderschone goal, gaf DOVO 7 wat meer ruimte weg en het lachende derde wist hier optimaal van te profiteren. Na een afgeslagen DOVO aanval pikte Aad de bal halverwege het veld op en stuurde met een knappe dieptepass vanuit de draai Elmar de ruimte achter de Veenendaalse verdediging in. Elmar sprintte naar de goal en gaf rand zestien de bal mee op de links van hem opkomende Kevin. Op zijn beurt gaf Van Woudenberg de bal weer af op de in het midden van de zestien inkomende Vd Berg. Dennis nam de bal mee, omspeelde een verdediger en de keeper en wandelde met bal en al over de doellijn, 3-1.

De wedstrijd leek hiermee zo goed als beslist, maar DOVO 7 wenste zich nog niet gewonnen te geven. Via een vrijwel identieke goal als hun eerste, kwamen de rooien terug tot 3-2. Op ongelukkige wijze verspeelde Maurice op het middenveld de bal aan een Veenendaler, die de bal direct meegaf op de diepgaande DOVO spits. Deze rappe midvoor snelde richting strafschopgebied en daar aangekomen wist hij de bal langs de uitkomende Geerding te schuiven, 3-2.

Beide ploegen deden nog wel hun best tot scoren te komen, maar meer zat er vanavond niet in. FC Driebergen 3 boekte aldus wederom een nette bekeroverwinning en weet zich door deze winst zeker van de tweede ronde van het prestigieuze KNVB-bekertoernooi.

Opstelling: A. Geerding, M. vd Klift, K. van Daatselaar (M. van Hoof), E. Schenkels, M. Schaap (M. Smit), M. van Rheenen, M. van Hoof (K. van Woudenberg), M. Smit (B. Ajiach), E. van Doorn (J. Veenendaal), J. Veenendaal (D vd Berg), P. Adema