MO11-1 doet zichzelf tekort tegen UVV MO11-2

MO11-1 kan nog lachen na het 1-2 verlies tegen UVV MO11-2 (natuurlijk) dankzij de nodige snoepzakjes

MO11-1 speelde op de eerste zaterdag van de herfstvakantie een vreemde competitiewedstrijd. Zonder Jasmijn en Sonne maar met Febe en Elaine was om 9.30 uur op veld 3B onder leiding van Marije het sterk geachte UVV (4e in de stand) de tegenstander.
Na de toss van captain Sofie en met Amber op doel schoot Phine al na 2 minuten de 1-0 binnen. MO11 combineerde goed (bijvoorbeeld een mooie aanval van achteruit via Phine en een voorzet van Febe bracht Anouk alleen voor het doel die netjes aannam en de bal goed inschoot maar de keeper bracht redding) en was gelijkwaardig aan de soms grote en krachtige meiden van UVV. Echter UVV had ook kansen maar Amber redde twee keer goed. Elaine liet weer een ouderwetse ren zien. Haar schot ging er helaas niet in. Uit een corner van UVV lag de 1-1 er bij de tweede paal opeens wel in. Zonde. Even schrokken beide coaches toen al na 17 minuten speeltijd het rustsignaal klonk maar Marije herstelde zich snel. Na 25 minuten was het ondanks schoten van Elaine en Phine nog steeds 1-1.

De tweede helft mocht FCD de schroom wel wat meer van zich afschudden en er was dan ook een enorm corner overwicht. Helaas werd het ondertussen 1-2 toen Phine dacht aan een rush van achteruit maar de interceptie zorgde voor een diepe bal op hun snelste en behendigste meisje. Ook Febe op doel kon het doelpunt niet meer voorkomen. Anouk ging nog neer door een bal vol tegen haar hoofd en het werd rommelig omdat FCD (te) graag wilde scoren. De minuten tikten weg met schoten van Elaine, een kans voor Bieke en een paar scrimmages voor het UVV doel. Hij mocht er niet meer in want ook op het laatste schot van de wedstrijd van Elaine had de UVV keeper een fraaie redding. Er had zeker meer in gezeten hoewel deze uitslag tegen dit team niet slecht is. Febe, Elaine, Phine en Bieke vertrokken snel naar MO13 waardoor het bij de (voor ons dubbele) strafschoppen op Julia, Maria, Sofie, Anouk en Amber aankwam. Hier kwam het verschil in kracht duidelijk naar voren (1-5) waarbij Amber met een mooi schot in de hoek de eer redde.

Bieke werd door haar sterke verdedigen (met vooral hulp van vooral Maria en Sofie) in de eerste helft ‘Ster van de Week’.