MO11-1 haalt eerste beker van het seizoen binnen.

Het wordt tijd voor MO11-1 om weer eens een (toernooi)overwinning te vieren. Volgende week in het Paastoernooi bij Nieuw Sloten?

MO11-1 heeft in het Gemeente Utrechtse Heuvelrug voetbaltoernooi de eerste beker van het seizoen binnengehaald. Na vier wedstrijden wist het team dat ze door drie overwinningen en één gelijkspel niet meer achterhaald konden worden. En konden de uitzinnige meiden om 17.00 uur onder leiding van aanvoerster Maria de beker uit handen van de wethouder overhandigd krijgen.
Het was een mooi toernooi qua weer, qua voetbal en qua tegenstanders.

Van te voren waren er nog wel wat twijfels over de drie jongensteams waar tegen gespeeld moest worden maar die angst verdween al snel. Zeker toen er in de eerste wedstrijd overtuigend met 3-0 afgerekend was met SVMM MO11-1. Met Amber op doel bleef (net als in de andere wedstrijden met Jasmijn, Phine en wederom Amber) de nul op het bord en brachten doelpunten van Phine, Jasmijn en weer Phine de eerste overwinning. Ook de tweede wedstrijd tegen JO9-6 van FCD bracht goed voetbal en kansen. Het lukte echter niet om te scoren want de ‘jongentjes’ plus Roos (gelukkig voor huize Coesmans bleef de zusterstrijd Amber-Roos onbeslist) liepen steeds zeer hinderlijk in de weg.

Dan moest het maar gebeuren tegen de sterkste tegenstanders in de poule. En dat lukte (mede dankzij de traktatie van Monique en de wondersnoepjes van Maria) erg goed. Tegen DEV Doorn JO9-4 werd het 3-0 door doelpunten van Sonne, Anouk (uit een corner) en Julia. Tegen SVMM JO8-1 schoot Bieke met een strak schot tegen de touwen MO11 naar een 1-0 overwinning. Bijna had Maria er nog 2-0 van gemaakt. Dat laatste was een mooi voorbeeld van hoe er was gevoetbald door alle meiden (waarvan Sofie nog niet is genoemd in dit verslag). De stijgende lijn is duidelijk te zien. Een aantal meiden ging zelfs nog met MO13 trainen na het toernooi. Dus Zwaluwen is gewaarschuwd zaterdag!