MO11-1 loopt 2e toernooiwinst in laatste seconde mis

Na afloop van het Paastoernooi bij Nieuw Sloten verwerkt MO11 de teleurstelling van de misgelopen 1e plaats.

Het Paastoernooi bij Nieuw Sloten in Amsterdam verliep voor de meiden van MO11-1 beter dan verwacht. Toch was de teleurstelling groot dat de 1e plaats – ondanks geen enkele nederlaag – in de laatste seconde van de beslissende wedstrijd met een forse duw onderuitgehaald werd. Zonder Amber maar met Sarah vertrok een stoet van auto’s om 9.00 uur richting Amsterdam. De ene helft ging linksom en de andere helft rechtsom maar precies gelijk bereikte het gehele team de parkeerplaats van het enorme complex van voetbal, hockey, honkbal, American Football, golf en wielrennen in Sloten. Voor de coach was de nostalgie – helemaal toen de geen spat veranderde kleedkamers, toiletten en kantine werden bezocht – groot.

Vooraf werd gewaarschuwd voor de Amsterdamse mentaliteit en wijze van voetballen maar dat viel – tot de laatste seconde dan – reuze mee. De eerste wedstrijd tegen IJburg ging gelijk op. IJburg had wat meer kansen en schoot de 1-0 langs Phine. Anouk maakte er met een schitterende lob 1-1 van. De van een longontsteking bijna herstelde Maria had nog een kleine kans maar hier bleef het bij. Het eerste punt was echter binnen.

De tweede wedstrijd tegen de thuisclub Nieuw Sloten had FCD een groot overwicht. Bieke zorgde met twee doelpunten, een bal op de lat en een schot in het zijnet voor een 2-0 voorsprong. Phine nam het over maar haar vele schoten troffen helaas geen doel. Wel kon in de tussentijd Jasmijn de 2-1 uit een corner niet voorkomen maar de eerste overwinning was binnen.

De laatste wedstrijd tegen SDW bleek beslissend. Hoe wist het team vooraf niet want FCD ging eerst maar eens voor het plezier, de bal, de doelpunten en de winst. In de eerste minuut werd het echter meteen 0-1. FCD richtte zich op, Phine scoorde de 1-1 en de 2-1 na een mooie lange bal van Bieke. De trucendoos van een speelster van SDW ging open, de scheidsrechter ging er steeds in mee en SDW maakte 2-2. Uit een schitterende aanval van Bieke naar Anouk met voorzet op Julia schoot de laatste net naast. En toen was het – centraal geregeld! – tijd maar ‘onze’ scheidsrechter liet nog even doorspelen. Want SDW had een corner en wie weet. Er volgde een scrimmage voor het doel van FCD, de bal kon uiteindelijk toch uitverdedigd worden en Bieke brak uit met een lange ren, ging alleen op de keepster af, wilde schieten (achteraf gezien voor de toernooiwinst) maar werd genadeloos naar de grond geduwd. De scheidsrechter floot voor een strafschop. Of nee toch niet. Het was afgelopen.

Dat was even slikken voor de meiden. Zeker omdat FCD in de stand gedeeld eerste was geworden maar op grond van het doelsaldo met de 3e prijs naar huis ging. Toch overheerste de trots op dit mooie resultaat in het verre verre Amsterdam.