MO11-1 pakt de draad weer op na de bekeruitschakeling

De keepsters van MO11 (en MO13) gaan goed vooruit door de keeperstraining van Bryan Hoedeman (en eerst Rob en Ron).

Na de bekernederlaag van 2-11 tegen Jonathan MO11-1 van vorige week stond 29 oktober de volgende competitiewedstrijd gepland. Het betrof een heerlijke uitwedstrijd: kwartiertje rijden, 11.15 uur starten, warm herfstzonnetje, relaxte scheidsrechter en een leuke sportieve tegenstander met een ontspannen coach. Dat leuke sportieve had de ‘hoofd’coach mooi anders ingeschat. De blauwe kaarten werden dan ook maar direct uitgewisseld en verder verliep de wedstrijd gelukkig wel volgens verwachting.

DVSU was een tegenstander waar goed tegen gevoetbald kon worden. Iedereen kon prima meedoen en om met de woorden van Julia te spreken was de bal geen vuurbal meer. MO11 was compleet met terug uit Cyprus Amber als aanvoerster op doel. De eerste corner was voor DVSU en het eerste schot op doel van Phine. MO11 was duidelijk beter. DVSU leunde meer op de counter met twee meisjes. Phine schoot veel op doel maar had daar niet veel geluk bij want de keepster bleek goed te zijn en één keer belandde de bal tegen de paal. Toch lukte het haar om in een rebound met links 1-0 te maken. Ook de 2-0 ging er pas in twee keer in. Maar wij hebben ook goede keepsters die door de keeperstraining van Bryan duidelijk nog beter worden. Amber bracht de bal steeds goed in en redden 2 keer netjes.

Het wachten was op meer doelpunten voor FC Driebergen. Het werd 3-0 door Anouk die (al eerder na een mooie actie een goed schot op doel had maar ja die keepster) een mooie voorzet van Phine (die wel wat teveel alleen ging maar daarvoor bood de tegenstander ook wel verleidelijk de ruimte) bij de tweede paal in één keer binnenschoot. Daarna bleven Anouk en Phine gevaarlijk, kwamen de acties van Jasmijn er steeds net niet goed uit en ‘verbaasde’ Sofie met een aantal mooie acties. Bieke hield het goed dicht achterin maar kon net als Amber op doel niet verhinderen dat vlak voor rust DVSU de 3-1 maakte. De daarop volgende aftrap was nog niet helemaal hoe wij het getraind hadden.

Na rust is de opstelling altijd tegengesteld aan de 1e helft maar Julia, Bieke en Phine wilde graag laten zien dat zij de getrainde aftrap goed konden uitvoeren. Linksbuiten Julia passte op spits Bieke die diep opende op rechtsbuiten voor 10 seconden Phine. Er volgde een mooie voorzet bij de eerste paal waar Bieke inmiddels was opgedoken, de keepster de bal losliet en Bieke keihard op de paal schoot. Dat zou zij trouwens nog twee keer doen en ook verder zat het niet mee bij haar acties en schoten. Jasmijn had een aantal onverschrokken reddingen op doel en het spel bleef een beetje hangen. Wel leuk om te zien hoe Maria, Sonne, Julia en Sofie aan het voetballen waren.

Zou er nog een doelpunt vallen? Na een afgeslagen aanval van FC Driebergen nam Phine de door DVSU naar voren geschoten bal op onze eigen helft flink op de slof, de bal had nog een vervelende stuit voor de net na een blessure in het doel teruggekeerde keepster waardoor de bal in de hoek verdween (4-1). Dat was wel even nodig want nadat iedereen ergens voorin de aanval stond, scoorde DVSU uit een counter 4-2. Het was niet genoeg ook al omdat Jasmijn nog goed redde.

De strafschoppen werden 4-4 (Sonne, Julia, Phine en Amber scoorden) en dat gaf aan dat de overwinning best wel prima was. Ster van de Week werd Sofie en dat was zeker verdiend door de grote stijgende lijn in haar spel.

Op naar volgende week met een tegenstander waar wij nog meer tegen kunnen voetballen namelijk DESTO uit.