MO11-1 sluit het jaar af met een uitstekende overwinning in IJsselstein

MO11-1 puft uit na de verdiende overwinning op VVIJ door uitstekend spel en mooie uitgespeelde doelpunten.

Ondanks het late tijdstip vertrok MO11-1 zaterdagmorgen om 10.50 uur wederom met -1 naar een uitwedstrijd. Dit keer naar IJsselstein voor de laatste competitiewedstrijd van 2016 tegen VVIJ MO11-2. De sfeer vooraf met name in de gang van de kleedkamers voelde wat grimmig. VVIJ bracht een flink team op de been. Daar tegenover hebben wij een aantal ‘schatjes’ die al lang geen schatjes meer zijn. Inmiddels was het +5, (gras)veld 5B ver weg en een beetje drassig, had de scheidsrechter zijn fluit gevonden, aanvoerster Maria de toss gedaan en hadden de meiden er zichtbaar zin in in de eerste helft.

FCD wilde elke bal hebben, VVIJ kwam er niet echt uit en Jasmijn op doel kreeg daarom weinig te doen ondanks een paar corners tegen. Na een eerste niet goed geraakte schotpoging van Phine maakte zij daarna de 1-0 na een mooie pass van Sonne. De ‘zin’ was ook duidelijk te zien bij bijvoorbeeld Phine die werd neergehaald maar snel weer opstond en bijna scoorde. Even later speelde zij Julia mooi aan op links. En wat de trainers/coaches graag wilden zien en waarop ook flink was geoefend gebeurde: een goede aanname, even doorlopen en een prima afronding betekende de 2-0. De 3-0 werd vanuit achter door Bieke ingeleid. Via Julia en Amber zette Phine een blok op de keepster waardoor de bal er in ging. De 4-0 werd vanuit achter door Anouk ingeleid en weer was het Phine die scoorde.

Na rust was het wat tammer. Dat betekende uit een corner ook snel de 4-1 door VVIJ. Na een kans voor Bieke en één voor Jasmijn gingen zij samen in de aanval waarbij Bieke de 5-1 er met buitenkant rechts inschoot. FCD bleef dreigend, Sofie had een mooie actie over links, Maria een open kans op rechts en Bieke was dichtbij de 6-1 met schoten waaronder één op de paal. Ondertussen moest Amber reddend optreden op doel. De 5-2 kon zij niet echter voorkomen. Bijna maakte Bieke er nog 6-2 van. Het bleef derhalve 5-2 en dat was wederom een mooie overwinning plus tevens leuke afsluiting van het jaar.

De strafschoppen waren met 4-3 (Phine, Anouk en Amber) voor VVIJ waaruit bleek dat ze best kon voetballen. Ster van de week werd Sonne die zowel voorin (1e helft) als achterin (tweede helft) uitstekend speelde. Geen Wilhelmus deze week maar wel veel foto’s en de drie punten waardoor FCD een goede middenmoter blijft. Amber had als Pupil van de Maand nog een leuke middag (samen met Phine) bij vrouwen 1. Helaas werd het daar 2-2.