MO11-1 weerstaat wederom een topteam

MO11-1 blijft punten pakken in de competitie en dat moet gevierd worden.

Weer vond MO-11 een zware tegenstander in dit keer Zwaluwen Utrecht ’11 tegenover zich afgelopen zaterdag. Toch geloven ze dat zware al niet meer gezien de gespeelde wedstrijd(en) tegen de topteams in de poule.

In de voorbespreking lukte het gezien de stand (Zwaluwen staat 2e) en de uitslagen tot nog toe nog wel om dat scherp te krijgen bij het team. En met het volgen van de drie standaard doelstellingen plus de extra aandachtspunten (ze hebben een aantal snelle en/of sterke meiden dus blijf uit de buurt door te combineren of ga de strijd aan plus zorg dat je veters goed vast zitten) gaat het allemaal goed komen zo gaven de coaches in kleedkamer 9 aan. Op het ‘gevaarlijke’ veld 1B (de discussies over de rubber korrels vonden ook hier langs de kant plaats) thuis om 9.45 uur met weer mooi weer en weer met scheidsrechter Laura ging het direct (en daarna nog drie keer) mis met de getrainde aftrap dus daar kan aan gewerkt worden komende week.

Zelfs keeperstrainer Brian was aanwezig maar hij zag een aantal getrainde zaken wel goed gaan. In de rust kon hij dan ook mooi nog wat tips en tops geven. Ook beide coaches zagen echter veel goede dingen. De meiden pikken het allemaal snel op en de eerste helft was zeer boeiend om te zien. Het ging met veel kansen over en weer op en neer. En er was veel strijd. Het eerste schot op doel was van Anouk en de eerste echte kans was voor Sonne. Aanvoerster Phine wees de weg naar doelpunten door de 1-0 te maken. Toch werd het ondanks een aantal mooie reddingen van keepster Jasmijn 1-1 maar dat kon – ondanks de grote verdedigende weerstand van Bieke, Sofie, Maria, Amber en Julia – gezien de open kansen voor Zwaluwen ook niet uitblijven. Wederom Phine zorgde (na een pass van Julia of pikte ze de bal van haar voet?) voor de 2-1 voorsprong en weer werd het daarna gelijk.

Veel meiden (met name de nieuwe Sofie, Maria, Sonne, Julia) gaan met de week zichtbaar nog beter voetballen dus de verkiezing van de Ster van de Week zou een moeilijke en zelfs door een toss te beslissen speelster worden. De rust (waarin Anouk zich hardop afvroeg hoe wij dat wisten van die felle meisjes) werd met Amber op doel gevolgd door een rustigere tweede helft. Er waren minder kansen en er was meer oponthoud door een blessure bij Bieke en een tik voor Phine. Het brak het ritme van de wedstrijd.
Gelukkig was daar Jasmijn die voor het hoogtepunt van de wedstrijd zorgde. Wat een actie, wat een rush en wat netjes afgemaakt (3-2). Bracht dit de overwinning? Een gelijkspel gaf de verhouding beter weer en dus scoorde één van de behendige meisjes de terechte 3-3. Toch had het nog kunnen lukken door een schot van Phine maar die ging helaas vol op de paal. Het was echter mooi zo en een prima wedstrijd leverde één punt plus vele nagenietmomenten op. De strafschoppen werden met 2-3 (Phine en Jasmijn) verloren en Jasmijn werd Ster van de Week.

Op naar de volgende topper namelijk UVV.