MO11 boekt eindelijk weer eens een (bizarre) overwinning

De nieuwe mascotte van MO11 gaat vanaf volgende week mee voor nog meer ondersteuning.

Gisteren heeft MO11 op 1 april (!) een stroeve wedstrijd met een bizar einde gespeeld. Onder leiding van scheidsrechter Cock op veld 3B om 8.45 uur zonder coach Miranda maar met aanvoerster Julia was het team er klaar voor om weer eens punten te pakken. Tegen een in de winterstop nieuw opgezet team van Vriendenschaar waarin FCD nog twee meiden van vorig jaar herkende, leek het een leuke maar ook makkelijke wedstrijd te worden. Vriendenschaar had tot nog toe alles dik verloren en nog niet gescoord. Gezien hun intensieve warming-up, duidelijk aanwezige coach en de vele supporters had MO11 misschien iets meer gewaarschuwd moeten zijn.

Voor de goede en grote keepster was wel gewaarschuwd maar toch werd er nog teveel van (te) grote afstand geschoten. Verder was het de eerste helft tam en lastig voetballen tegen het onvoorspelbare spel van onze vriendinnen uit Culemborg. Er waren wel wat mogelijkheden voor FCD met name voor Anouk, Jasmijn, Sonne en Phine. Ook Vriendenschaar had mogelijkheden maar keepster Amber redde uiterst gedegen. Vriendenschaar had enkele snelle uitbraken en uit 1 ervan scoorde zij dan ook de 0-1. Dat was ook de ruststand. Ondanks de achterstand was er echter maar één reden om iets anders te gaan doen in de tweede helft en dat was niet meer inhouden bij duels om de bal.

Halverwege de eerste helft was een groot meisje Vriendenschaar komen versterken in de verdediging en het was mooi om te zien dat het ontzag voor haar en de tegenstanders gaandeweg de wedstrijd steeds minder werd. Margot, Maria en Sonne overliepen haar in de tweede helft en ook Bieke, Jasmijn en Sofie waren niet onder de indruk. Julia opende de weg naar doelpunten in de (zo bleek lange lange) tweede helft met een mooi schot en Maria raakt vol de paal na een goede actie. Met Bieke voorin kwamen ook de schoten en kansen voor haar maar evenals Anouk en Maria lukte het haar niet om de gelijkmaker te scoren.

Vriendenschaar brak nog twee keer gevaarlijk uit maar keepster Phine zorgde ervoor dat het geen 0-2 werd. De tijd tikte weg en een nieuwe nederlaag leek aanstaande. Toen was daar één minuut voor tijd Jasmijn die aan een onmogelijke solo leek te beginnen. Ze slalommende om een paar speelsters heen en rondde beheerst alleen voor de keepster af (1-1). Misschien was een gelijkspel wel het eerlijkst voor beide teams. De tijd en wedstrijd liepen echter door en opeens ging Vriendenschaar alleen op Phine af. Gelukkig wist zij weer redding te brengen en ondertussen probeerde de kant de scheidsrechter duidelijk te maken dat het tijd was. Het was blijkbaar nog niet genoeg en dat pakte voor FCD goed uit. In de 27e minuut scoorde Anouk (met nieuwe schoenen!) na goed doorzetten de 2-1.

En nog was het niet genoeg. Waarom wordt er niet afgefloten? Inmiddels was het al de 30e minuut en Anouk zette nog maar een keer aan, zette weer goed door en scoorde zelfs de 3-1. Nog even werd het spannend omdat Vriendenschaar nog een paar keer in de aanval ging maar gelukkig werd er niet meer gescoord en in de 32e minuut dan eindelijk afgefloten. FCD was blij met weer eens een overwinning en Vriendenschaar toch ook wel blij met het eerste doelpunt van de competitie en de door ons team uitgereikte blauwe kaart. En Amber was blij met de Ster van de Week beker als onverschrokken verdedigster/keepster compleet met slidings. De strafschoppen werden een afdroogsessie (1-7 met Anouk als enige trefzeker dus allemaal naar de winkel voor deze groen/oranje schoenen) dus zo slecht waren ze nog niet.

Op naar Zeist waar volgende week Saestum om 9.30 uur wacht. Altijd leuk.