MO11 pakt de (competitie)draad met een gelijkspel weer op.

MO11 oefent voorafgaand aan de wedstrijd hun yell in de kleedkamer.
Banner Dirk Makelaars

Gisteren stond de eerste wedstrijd uit de voorjaarscompetitie op het programma. In Zeist om 11.00 uur tegen Saestum MO-11 stonden de meiden tegenover een bekende tegenstander (in de beker 4-2 winst). Ze waren dan ook hoopvol gestemd en er klonk zelfs al een voorspellende 5-0 overwinning in de kleedkamer. De coach (Miranda was afwezig in verband met het instuderen van haar Carnavalspasjes) dacht meer aan een 3-2 overwinning. Om dit kracht bij te zetten had Julia een yell verzonnen die in de naar azijn stinkende kleedkamer met de neuzen dichtgeknepen flink werd geoefend. Vanuit kleedkamer 7 liep het team zo veld 2 op.

De zon scheen, het kunstgrasveld lag er goed plus sneeuwvrij bij en de vele (groot)ouders waren gelukkig aanwezig. Gelukkig want de speelsters waren niet helemaal okselfris uit de (korte) winterstop gekomen. Aanvoerster Sonne en keepster Amber hadden last van hun enkel/knie, Julia ging door haar enkel op de parkeerplaats, Jasmijn ging onderuit bij de kleedkamer en de wedstrijd was nauwelijks begonnen of Maria kwam na een tik verkeerd op haar knie terecht. Het mooie is wel dat ze altijd weer opstaan en eventueel na even bijkomen toch doorgaan. Misschien was daarom de eerste helft wel wat roestig/onwennig. Phine had nog wel een kans en Sonne een mooie actie maar Saestum maakte de 1-0. Tussen een schot van Anouk en een schot van Bieke kreeg Margot de bal vol op haar neus die het flink op een bloeden zette. Alles bij elkaar een eerste helft om snel te vergeten.

Na een peptalk in de dug-out gooide MO11 eindelijk de schroom (en angst) van zich af. Bieke ging een aantal keer goed door en bij de derde poging was het raak (1-1). FCD had de overhand en Maria die het een beetje hinkend weer probeerde scoorde zelfs de 2-1 met een mooie aanname en goed schot. Met de paar grote en de paar snelle meiden was Saestum echter nog steeds gevaarlijk en Amber (toch de hele wedstrijd op doel!) had twee mooie reddingen.

Na nog een kans voor Phine waren de 25 minuten van de tweede helft verstreken en leek de eerste overwinning van 2017 een feit. Maar door de blessures (bij ons moest Jasmijn na een tackle op het einde van de wedstrijd uitvallen) werd nog even doorgespeeld. MO11 stond iets te ver naar voren en uit de 4 tegen 2 situatie scoorde Saestum ondanks twee reddingen van Amber toch de 2-2. Nog was de wedstrijd niet afgelopen en Bieke plus Phine braken samen uit. Helaas stond er nog een verdedigster in de weg en bleef het bij 2-2. Maar dit gelijkspel was zeker niet slecht.

Bij de strafschoppen werd het wederom 4-3 door Maria, Anouk, Bieke en Phine. En Anouk ging er op grond van haar goede combinatiespel met Sofie en Julia aan de linkerkant plus haar overzicht en inzet met de beker vandoor.

Volgende week gaat het team thuis tegen DOVO MO11-2 proberen de eerste overwinning binnen te halen.