MO13-1 na spannende wedstrijd verdiend door in de beker

Na de zeer geslaagde afsluiting van het vorige seizoen was het nu al weer feest voor MO13-1.

Na een hele spannende wedstrijd wist MO13 zich vanmorgen te plaatsen voor de volgende bekerronde. Tegen concurrent Quick uit Amersfoort moest er minimaal gelijk gespeeld worden in de laatste poulewedstrijd. MO13 was nog ongeslagen in dit nieuwe seizoen en bleef dat door een verdiende 6-5 overwinning ook.

Het begon allemaal erg vroeg om 7.30 uur op de Melvill waar werd verzameld. Na een snelle rit naar Amersfoort, een korte pep-talk naast een spooky kleedkamer en een echte warming-up kon de wedstrijd om 8.30 uur op een natte grasmat beginnen. Door de riante 19-2 overwinning op VVZ in de eerste bekerwedstrijd was het doelsaldo ruim in het voordeel. En de eerste minuten waren de meiden dan ook steeds op de helft van Quick te vinden. Rabia, Elaine en Bieke konden het net echter (nog) niet vinden. En toen Quick eenmaal een keer dicht bij het doel van FCD was gekomen, scoorde het gelukkig doordat prima keepster Febe de bal bij het uitverdedigen tegen een aanvalster aanschoot.

Gelukkig werd het al snel 1-1 door een mooie vrije trap in de kruising van Elaine. Er volgde nog een aantal kansen over en weer (met bijvoorbeeld Phine en Bieke die binnen 3 seconden beide dezelfde paal raakten). Vooral Bieke was deze wedstrijd ongelukkig in de afronding. Toch werd er nog gescoord. Na de 2-1 van Elaine werd het vlak voor rust 2-2.

Amber had zich als aanvoerster de benen uit het lijf gelopen en ging de tweede helft op doel. De druk op het Quick doel werd groter en na een mooie combinatie met Elaine wist Febe de 3-2 te scoren. Er waren meer kansen voor FCD om de score uit te breiden en nu was het Anouk die de paal raakte. Quick werd sterker en scoorde dan ook de 3-3. FCD (vooral Jasmijn en Sonne die vanuit MO11 weer waren aangesloten bij het team) bleef goed doorknokken. Phine zorgde dan ook voor de verdiende 4-3 voorsprong en Rabia breidde het met een gecontroleerde actie plus rustig schot in de hoek uit naar 5-3.

Nog was het niet gedaan want Quick kwam op 5-4. Na sterk doorzetten van Phine wist ze de 6-4 binnen te glijden bij de grote sterke keepster van Quick. Maar ook nu was de overwinning nog niet binnen en bleef Quick komen. Uiteindelijk werd in de blessuretijd (?) de 6-5 gescoord. Het bleek niet genoeg. Gelukkig floot de scheidsrechter meteen af en kon een klein chocomel feestje beginnen.

Op naar de volgende bekerronde!