MO13-1 ten onder tegen Brederodes MO13-1 (2-4)

Na een goede warming up speelde MO13 de tegenstander in de 1e helft behoorlijk weg. Helaas was het niet genoeg.

Mooie tijd (10.00 uur), goed kunstgrasveld (ons eigen trainingsveld 3A), aardige scheidsrechter (Laura), uitdagende tegenstander (Brederodes MO13-1) en heerlijk weer plus veel luidruchtige toeschouwers Kortom: de eerste competitiewedstrijd kon beginnen.

En de coaches hadden nog zo gewaarschuwd om fanatiek te beginnen. Maar na 20 seconden was het al 0-1 doordat de grote sterke rechtsachter in 1 keer kon doorlopen en scoren. FCD herstelde zich goed en Febe, Sonne plus Anouk kregen kansen. Toch was het Brederodes dat na eerst een goede redding van Amber de 0-2 wist te scoren. Aangezien bij de tegenstander een aantal tweedejaars meiden rondliep en zij best wel HANDig waren, vreesde de FCD-kant even voor een grote nederlaag. Dat was echter onterecht. Amber keepte voor en na rust sterk. Febe schoot mooi de 1-2 binnen. En de rest volgde onder leiding van aanvoerster Bieke in de strijd. Elaine was van achteruit schotvaardig maar het leverde (nog) geen doelpunt op.

Na rust kwam FCD goed uit de startblokken maar de grote sterke keepster redde steeds goed. Met name Phine, Rabia, Sonne en Jasmijn lieten zich niet meer door de rechtsachter die af en toe ook voorin stond, afbluffen. Na een vermeende achterbal wist Brederodes wel de 1-3 te scoren. Natuurlijk waren de meiden verontwaardigd en zetten dat goed om in nog meer spirit. En scoorde Elaine de 2-3. Het spel golfde op en neer en Febe schoot vol op de paal. Dat had de gelijkmaker en wellicht een punt kunnen betekenen. Helaas scoorde Brederodes nog de 2-4 uit een uitgespeelde aanval waarbij FCD te ver naar voren stond. En eigenlijk was het ook wel terecht hoewel MO13 erg goed heeft gespeeld.

Dat belooft nog wat voor de verdere competitie want deze tegenstander was heel pittig.