MO13-1 wederom succesvol in een uitwedstrijd (in Schalkwijk 0-4)

MO13 kon afgelopen zaterdag wederom juichen na een 7-0 thuisoverwinning.

De vierde competitiewedstrijd van MO13 ging uit naar Schalkwijk. Aldaar werd aangetreden tegen het tweede MO13 team van de plaatselijke voetbalvereniging. Op een pupillenveld met dit keer de juiste afmetingen (mooi veldje) in zomerse temperaturen om 11.00 uur uit bleek een positieve uitwerking op het team te hebben. Zonder Amber en Bieke maar met Berber en Margot (en hoe!!) trad MO13 met aanvoerster en keepster Febe ondersteund door allerlei en dus veel familie-leden aan tegen een volgens de coach gelijkwaardige tegenstander. Hij had dan ook bij de bookmakers op 4-4 gewed. Maar als de meiden anders wilden dan moesten ze het maar laten zien.

Her en der waren er wel wat pijntjes en ex-zieke patienten op het veld. De coach had er even een hard hoofd in. Zeker omdat Schalkwijk goed uit de startblokken kwam en Febe drie keer uitstekend handelend moest optreden. Langzaam kreeg FCD meer grip op de wedstrijd en bood Elaine Sonne en Rabia kansen op een doelpunt. Zelf schoot zij (nog zonder resultaat) drie keer op doel. Na een mooie pass van Sonne was het met een knal hoog in het doel voor haar even later wel raak (0-1). Ook Anouk waagde een schot maar via een pass van Jasmijn wist Elaine weer het net te vinden (0-2). Sonne was onvermoeibaar de eerste helft en schoot ook nog twee keer goed op doel.

Omdat Schalkwijk niet van plan was om te scoren (kopbal op de lat bijvoorbeeld) en de verdediging of Febe andere kansen onschadelijk maakten, stond het bij rust 0-2.

Ook na rust weigerde Schalkwijk te scoren (bijvoorbeeld drie keer op de paal, af en toe naast en soms Febe reddend) en wist Elaine na een pass van Phine het net wel te vinden (0-3). Er bleven kansen komen (Anouk bij de 2e paal natuurlijk of een run van Sonne en schoten van Phine plus Elaine) maar vooralsnog bleef een nieuw doelpunt van FCD uit. Typerend voor haar dynamiek en inzet lukte het Berber de 0-4 te scoren. Na een lange run vanaf het eigen doel leek zij bij de keepster van Schalkwijk te stranden maar nog net wist ze met een slidding de bal in de hoek te punteren. En jeetje wat heeft ook Margot gestreden. Diverse tegenstanders zijn haar waarschijnlijk zelfs ’s nachts in hun dromen┬ánog tegengekomen. Maar ook de inzet van Rabia, halfzieke Jasmijn, net herstelde Anouk, ziek-wordende Phine en Sonne mag niet onvermeld blijven. Wat een pot.

Het werd dus geen 4-4 maar daar maalde niemand om. Zelfs bij de strafschoppen (4-2 door Rabia, Sonne, Anouk en Phine) werd ‘gewonnen’. Blijkbaar liggen de uitwedstrijden op pupillenvelden MO13 beter. Volgende keer maar eens thuis een wedstrijd (tegen Odijk) winnen!