MO13 door in de beker maar geen partij voor koploper de Dreef

van der Klift Kapsalon Driebergen

Het was een week van uiterste voor MO13. Woensdag laat, donker, nat en koud in de beker op gras maar een geweldig resultaat uit in Schalkwijk. Gisteren om 11.15 uur, warm, licht en zon op het kunstgras van veld 2B een nederlaag in de competitie tegen medekoploper de Dreef thuis in Driebergen.

Zaterdag vielen er weinig hoogtepunten te noteren voor de coach. Sonne was er gelukkig weer bij maar had nog wel wat last van haar voet. Bieke kampte met een onwillige enkel en Anouk plus Phine klaagden over buikpijn. Gelukkig waren Berber en Kiki stand-by en konden diverse keren in de wedstrijd bijspringen.

De Dreef (b)leek een verlammende werking op het team te hebben. Was dit ontzag, angst of miste MO13 Carmen (zie hieronder)? Ook/zelfs een (boze?) pep-talk in de rust zorgde niet voor heel veel meer pit/actie. De eerste helft was gezapig, leverde de 1-0 voor de Dreef op en Febe had net als in de tweede helft vele mooie reddingen. Ze kon na rust echter niet de uitgespeelde 2-0 en 3-0 voorkomen.

Daarna kwam FCD er iets meer in. Bieke probeerde het een paar keer met schoten en Elaine’s poging werd door de flinke keepster van de Dreef gestopt. Na een keer de paal geraakt te hebben liep de Dreef uiteindelijk uit naar 6-0. Vreemd genoeg waren de strafschoppen duidelijk voor FCD met 3-0 (Anouk, Jasmijn en Febe). Wat een contrast met woensdag. Met Carmen (net als Amber overal op het veld te vinden) voor de herstellende Sonne was FCD direct de bovenliggende partij.

Natuurlijk had Schalkwijk geen zeer sterke as zoals de Dreef maar het hele team speelde veel meer met elkaar en voor elkaar. Stilstaan was ook geen optie in de wind, regen en kou. Febe was weer sterk op doel en één keer redde Carmen met het hoofd. Bij rust stond het 4-0 door Bieke, Phine, aanvoerster Elaine en weer Bieke. Vooral de uitgespeelde 4-0 was een mooi voorbeeld van hoe MO13 Schalkwijk uit/wegspeelde. Na rust ging FCD gewoon door met scoren. Doelpunten van Carmen, Bieke en Anouk plus toch nog een tegendoelpunt van Schalkwijk leverde een 7-1 bekeroverwinning op.

Wij zijn benieuwd wie de volgende tegenstander wordt.