MO13 geeft na uitstekende 1e helft winst in de 2e helft uit handen

Na een goede warming up speelde MO13 de tegenstander in de 1e helft behoorlijk weg. Helaas was het niet genoeg.

Er zijn van die wedstrijden zoals wel wordt genoemd met twee gezichten. Met de spannende bekerwinst van 4-5 in de uitwedstrijd in het achterhoofd trad MO13 Quick Amersfoort nu thuis tegemoet. De coach voorzag wederom een spannende wedstrijd. De meiden wilden dit keer met 8-0 winnen. Ook goed natuurlijk.

Op veld 3A om 8.45 met Luuk als scheidsrechter was het koud en door de regen die af en toe naar beneden kwam af en toe nog kouder. Het spel in de eerste helft was echter hardverwarmend. Onder leiding van aanvoerster Sonne had FCD de overhand. Quick had wel wat kansjes maar Febe hield alles rustig tegen.

Na pogingen van Elaine, Phine en Jasmijn was het na 15 minuten raak. Uit een corner van Elaine tikte Phine vlak voor de keepster de 1-0 binnen. Daarna bediende Phine Elaine voor de 2-0. De 3-0 was een mooie aanval die begon met een ingooi van Amber naar Jasmijn die breed legde op Elaine die op haar beurt Phine in de diepte vond. Nog een schot van Bieke en één van Elaine plus een mooie redding van Febe met een schot over van Quick leverden voor beide teams nog geen goals op. Vlak voor rust lukte het Elaine na een bekeken pass van Rabia om de 4-0 te scoren.

En toen … ging het mis. Met 2 keer 4-0 zou de 8-0 gehaald worden volgens het team. Dat klopte rekenkundig natuurlijk wel en de coach zette er direct een traktatie op maar waarschuwde meteen voor een goede tegenstander als ze niet bovenop de bal zouden blijven zitten.

De eerste minuten was dat meteen niet het geval. Quick vond met de 4-1 de aansluiting en het bleef slap, de in de rust zoals altijd gewijzigde opstelling pakte nu verkeerd uit, de wissels van de coach waren ook niet gelukkig en zijn – vertwijfelde – aanwijzingen werkten volkomen averechts.

FCD kwam niet meer aan voetballen toe, bereikte alleen met Rabia (2x) en Anouk (1x) nog het doel van de tegenstander en Quick scoorde liefst 5 keer. Genoeg voor de overwinning en genoeg om de in de rust uitgelaten sfeer behoorlijk te bederven.

Bij de strafschoppen was iedereen weer scherp (7-1 winst!) en na een korte nabespreking is er in de kantine toch maar getrakteerd. De eerste helft (en vorige week) was erg goed en daar houden wij ons maar aan vast.

Op naar de Bilt voor een wiedergutmachungsspiel.