MO13 niet slecht voor een keer op een heel veld tegen Aurora

MO13-1 hield knap stand tegen Aurora MO13-1 op het echte grote veld 1
Hoenderdaal

De derde en tevens laatste oefenwedstrijd van de voorbereiding op de tweede seizoenshelft kende een zeer verrassend verloop. Ten eerste mocht er op veld 1 worden gespeeld en dat kwam ten tweede omdat er 11 tegen 11 gevoetbald ging worden.

De coach was niet heel scherp geweest in de afspraak met Aurora en dus stonden er om 8.30 uur 16 meiden uit Werkhoven op ons complex. Met maar 9 meiden aan de kant van FCD (Elaine en Anouk waren afwezig, Berber en Kiki vanuit MO11 gelukkig weer bereid om in te vallen) werden al snel drie shirts van FCD voor drie speelsters van Aurora geregeld zodat er om 9.00 uur met 12 tegen 13 gespeeld kon worden.

Voor het eerst op een heel veld ging best goed bij FCD, grensrechter Peter C. hield zich ook goed staande en zelfs bij scheidsrechter Thirza wees niets op een eerste keer fluiten op een heel veld. Amélie, Britt I en Femke speelden leuk mee met FCD. Kiki, Bieke, Phine en Amber vormden een hechte verdediging, Berber als midmidden legde (natuurlijk) een hoop meters af en voorin stichtten Jasmijn, aanvoerster Rabia en Sonne gevaar met verrassende acties. Femke had net als Berber een mooie rush vanaf het middenveld die net voor het strafschopgebied werd afgestopt door een snel meisje van Aurora.
De meiden hielden goed hun positie, verdedigden stug en hadden af en toe mooie combinaties. Aurora was met onder andere een bal op de paal wel duidelijk sterker maar het duurde lang voordat er een doelpunt viel. Mede dankzij de reddingen van keepster Febe als dat nodig was, stond het bij rust 0-1.

Na rust met Kaylee, Mette en Britt II werd het zwaarder voor FCD. Berber had nog wel weer een identieke rush maar de keepster van de gasten had niets te doen. De meiden werden moe maar dat kon ook niet anders. Al snel werd het 0-2 en 0-3. Febe ging door met mooie reddingen (1 hele stijlvolle gestrekt in de hoek!) en Aurora schoot 2 keer op de lat alvorens de 0-4 te scoren. Daar bleef het verder bij.

Het was een goede ervaring en voor sommige meiden ook ‘een droom die uitkwam’ om eens op een heel veld te voetballen. Het was toch echt net echt. Een mooie afsluiting van de voorbereiding op de competitie die op 17 februari echt van start gaat.