MO13 sluit de competitie in stijl af

Tegen kampioenskandidaat Brederodes liet MO13 naast hun voetbalcapaciteiten ook hun zelfbeheersing zien.
Schouten Bloemenshop

De eerste competitiewedstrijd van het seizoen ging tegen …. Brederodes en werd ongelukkig met 4-2 verloren. De laatste competitiewedstrijd was wederom tegen …. Brederodes en leek heel erg op de eerste wedstrijd hoewel er dit keer ruimer werd verloren met 6-2. Aan de hand van het verslag van de eerste wedstrijd kunnen de wedstrijden goed vergeleken worden.

Mooie tijd (10.00 uur), goed kunstgrasveld met beetje veel korrelklonten (2A ipv ons eigen trainingsveld 3A), fijne scheidsrechter (Annabel ipv Laura), uitdagende tegenstander (Brederodes MO13-1) en heerlijk ((te) warm!) weer plus veel (vooral bij de gasten) luidruchtige toeschouwers hetgeen niet zo vreemd was omdat Brederodes nog kampioen kon/kan worden (maar dat was volgens hen niet belangrijk?). Kortom: de laatste competitiewedstrijd kon beginnen. De coaches waren net als bij de eerste wedstrijd vergeten om aan te geven fanatiek te beginnen. Dus na 20 seconden was het al weer 0-1 doordat de snelle spits direct uit onze aftrap kon onderscheppen en scoren.

Tijd voor herstel was er nauwelijks want vanuit de aftrap ging het weer mis en werd na rommelig verdedigen de 0-2 gemaakt. Aangezien bij de tegenstander een aantal tweedejaars meiden rondliep en zij best wel HANDig waren, vreesde (wederom) de FCD-kant even voor een grote nederlaag. Dat was echter (wederom) onterecht. Febe keepte weer sterk, aanvoerster Amber kreeg met Sonne plus Phine meer grip op de twee goede meisjes voorin en Elaine schoot op de paal. En even later gaf (net als vorige week) Bieke een strakke lage voorzet vanaf rechts die Rabia bij de tweede paal knap aannam en binnenschoot (1-2).

Het ging redelijk gelijk op maar voor en na de drinkpauze moest Febe een aantal keer aan de bak. Nadat Brederodes de lat en ook de paal had geraakt, maakte zij voor rust toch nog de 1-3. Inmiddels was FCD er ook achter dat de aanvoerster van Brederodes een vervelende speelster was. Na twee keer doorlopen op keepster Febe kreeg ook Elaine bewust een schop omdat ze niet meer bij de bal kon. FCD moest zich daar tegen gaan wapenen en Jasmijn – spelend met twee ingepakte gekneusde vingers – liet onverschrokken als altijd zien hoe dat moest door de strijd winnend aan te gaan met haar.

MO13 moest daarnaast (in de warmte) proberen Brederodes verder te ontregelen. Na rust kwam dit keer Brederodes goed uit de startblokken maar Febe en de paal redden FCD nog. De grote keepster van Brederodes schoot met haar uittrappen de bal bijna meteen op het doel en dat leverde veel druk op. Brederodes bleef gehaaider en dat zorgde voor 1-4. FCD ging echter nog meer van zich afbijten en er waren kansen voor Elaine en Bieke. Na de drinkpauze was er een kans uit een corner van Bieke voor Elaine op rechts en meteen daarna hadden Phine en Anouk dezelfde variant op links. Anouk werd door niemand aangevallen en schoot netjes in de verre hoek de 2-4 binnen.

Het leverde een typerende komische ruzie binnen het Brederodes team op. Wellicht kon FCD doordrukken en nog een punt binnenhalen. Helaas scoorde Brederodes de 2-5 na onvoldoende verdedigen. En toen (het zat er al een beetje aan te komen) ging de aanvoerster van Brederodes door het lint na goed (fysiek) verdedigen door Anouk. Anouk wist nog wel uit te verdedigen maar kreeg een enorme schop na. Annabel was inmiddels vervangen door scheidsrechter Herman die meteen aan bak mocht. Even ontstond er enige consternatie. Gelukkig was Anouk oke en kon de wedstrijd vervolgen plus zag FCD de aanvoerster pas na de wedstrijd weer terug.

Meteen na de hervatting was FCD er toch niet helemaal meer bij en scoorde Brederodes de 2-6. Dit was ook de einduitslag want Febe redde nog twee keer goed en het schot van Elaine leverde ook geen doelpunt op. FCD is uitgespeeld maar donderdag staat nog de topper Brederodes tegen de Dreef (het sterkste team in de competitie) op het programma. Wij zijn benieuwd of de aanvoerster dan al zoals Brederodes aangaf na de wedstrijd, gestopt is met voetbal of is het kampioenschap toch belangrijker dan fair play plus normen en waarden?

Nog vermeldenswaardig is dat MO13 van vijf teams onder zich won en van vier teams boven zich verloor. Ook Benschop staat boven FCD maar daar werd tegen gelijkgespeeld. Odijk staat onder FCD maar die ‘kwamen niet opdagen’ op een hele koude winterochtend. MO13 scoorde bijzonder veel doelpunten (131), kreeg er veel minder tegen (76), haalde de kwartfinale van de beker en won dit totale seizoen iets meer dan het verloor. Gelijke spelen waren uit den boze. Oftewel, een mooi stel.