MO13 zeer tevreden na nederlaag tegen koploper

MO13-1 speelde een geweldige wedstrijd tegen koploper de Dreef en hield lang stand.
Thesio ICT Proffesionals

Na de eerste thuisoverwinning van vorige week volgde nu de eerste uitnederlaag voor MO13. En dat was tegen de ongeslagen koploper die zelfs nog geen enkel tegendoelpunt had geïncasseerd, geen schande. Het was zelfs een topprestatie want tot in de tweede helft bleef het 0-0.

De tegenstander had een zeer grote selectie maar wel vast een grote sterke keepster op doel, een grote zeer snelle midachter in de verdediging en een hele behendige midvoor in de aanval. Met Rabia als aanvoerster, een compleet team plus een uitvak vol supporters werd om even over 12.30 uur in Utrecht-Noord afgetrapt op een leuk mooi pupillenveld.

Iedereen was benieuwd hoe FCD het eraf zou brengen want tot nog toe had elk team kansloos van de Dreef verloren. De eerste helft ging echter prima en boven verwachting. Febe keepte (de gehele) wedstrijd goed, de verdediging met Bieke centraal en Elaine af en toe ondersteunend vanuit de spits ving alles op en de Dreef was het dichtstbij een doelpunt met een schot op de lat.

Iedereen speelde fel en met veel power waardoor de Dreef er niet echt doorheen kwam. FCD kwam er twee keer doorheen maar door de snelle midachter ging een schot van Elaine gehaast geschoten naast en werd Phine net voordat zij van dichtbij wilde schieten van de sokken gelopen. De scheidsrecher floot fijn in de sfeer van de sportieve wedstrijd en was zeker niet tegen ons toen hij een handsbal van Bieke tot vrije trap in plaats van strafschop promoveerde.

In de tweede helft mocht De Dreef ingooien, terwijl wij dachten dat het andersom was. Onze meiden keken er naar en de behendige midvoor schoot hem er snel in (0-1). Daarna ging het snel naar 0-5. De doelstelling was echter om 1 (en het liefst 3 doelpunten voor een rondje patat) te maken. De scheidsrechter had dit door en liet lang doorspelen.

Inmiddels was de midachter licht geblesseerd en kwamen er frisse maar minder goede speelsters bij de Dreef binnen de lijnen. Er ontstonden kansen voor Elaine en Bieke maar helaas geen doelpunten. Toch een topwedstrijd en een zeer tevreden staf. Dat maak je niet vaak mee bij een 5-0 nederlaag.