MO15-1 en JO14-1 maken er een leuke nieuwjaars mix-wedstrijd van

Kapsalon Rob

Helaas kon het toernooi op 15 januari 2022 in Zwolle van de MO15-1 door de aanhoudende corona-maatregelen geen doorgang vinden. Gelukkig mocht er wel onderling gevoetbald worden. Een tegenstander voor MO15-1 was in JO14-1 snel gevonden. Er lopen nogal wat dwarsverbanden tussen beide teams (en ze komen bijvoorbeeld ook bij elkaars trainingen kijken!) dus beide teams wilden graag de uitdaging(en) aangaan.

Er werden diverse weddenschappen afgesloten voor de eerste helft zoals wie het eerst zou scoren en hoe lang dat zou duren. De tweede helft zouden beide teams gemixt worden. Na het persmoment vooraf (zie foto) kon scheidsrechter Ton (bij MO15-1 geassisteerd door Wouter van JO19-2) het startsein geven.

JO14-1 begon een beetje onwennig omdat zij met een extra opdracht speelden. Het was meteen duidelijk dat JO14-1 de overhand had en MO15-1 gokte op snelle uitbraken. Na vijf minuten was er nog geen schot tussen de palen geweest en derhalve werd de eerste weddenschap gewonnen door MO15-1.

In de zesde minuut moest invalkeeper Pieter van de 13-1 zijn eerste van vele goede reddingen voor de meiden verrichten. Tegen de bal in de linkerbovenhoek in de negende minuut was hij echter niet opgewassen. Dat kostte MO15-1 dan weer een weddenschap want de tiende minuut werd niet ongeschonden gehaald.

Vijf minuten daarna ging een bal net over de doellijn (0-2) en drie minuten later lag de 0-3 erin. Pieter bleef goede reddingen verrichten en pas in de laatste zeven minuten van de eerste helft werd de einduitslag naar 6-0 getild.

Helemaal niet slecht ook gezien de speelsters die door corona, ziek/blessure en huiswerk afwezig waren. De tweede helft werd gemixt gespeeld en gaf een leuke op en neer gaande wedstrijd te zien. Coaches Nico en Peter zagen dat het goed was en de uiteindelijke score van 4-1 was onbelangrijk.

Helaas konden we na afloop niet proosten/trakteren  in de kantine op de goede afloop maar dit is voor in de toekomst zeker voor herhaling vatbaar.