MO15-1 maakt het Kromme Rijnstreek te laat echt lastig

Paul Brink Advies

Het is MO15-1 niet gelukt terug aan kop te komen door Kromme Rijnstreek MO15-1 hun tweede nederlaag van het seizoen te bezorgen. Daardoor werd Aurora, waarvan aan het begin van het seizoen nog met 3-1 werd gewonnen, winterkampioen en staat FCD op een derde plaats.

Zonder Kiki en Sonne (beide ziek) maar met Fenna van MO13-1 op doel begon FCD uitstekend. Onder de uitstekende leiding van éminence grise Ton Meeles Sr en met onze eigen head of refs Paul van Oosten aan de vlag waren de eerste mogelijkheden op veld 1 voor FCD.

Trainer/coach Mart Noomen zag dat het goed was en het wachten was op het eerste doelpunt. Helaas zorgde een lange bal plus nette afronding van Kromme Rijnstreek voor de 0-1 achterstand. Dat was even slikken maar MO15-1 ging door met aanvallen en indien nodig met het opvangen van de uitbraken van de tegenstander. Linde was dichtbij de 1-1 en de ruststand leek dan ook 0-1 te worden. Opeens kreeg FCD een vrije trap rond de 16 tegen en die vloog er via een been van een speelster (onbekend wie) in.

Meteen daarna was er weer een lange bal en lag de 0-3 in het doel. Ook na rust zorgde een lange bal voor de snelle 0-4 achterstand. Daaruit bleek wel de sterkte van de tegenstander want over het algemeen en ook deze wedstrijd is het verdedigingsduo Sarah/Berber in staat veel (zo niet alle) aanvallen te neutraliseren.

De laatste 20 minuten waren voor FCD hoewel met name door de FCD-aanvalsdrift Kromme Rijnstreek gevaarlijk bleef. Eerst scoorde Jessie met een geweldig schot de 1-4 en na een actie van Phine vloog de bal via een tegenstandster in het eigen doel (2-4). Kromme Rijnstreek werd zenuwachtig en Jessie was na een schitterende solo met twee schijntrappen dichtbij de 3-4. Wie weet wat er die laatste 7 minuten dan nog was gebeurd. Nu gebeurde er niets bijzonders meer en had Kromme Rijnstreek de 3 punten binnen.

Jammer maar het was in ieder geval een mooie ‘echte’ laatste wedstrijd van 2021. Hopelijk kan er in januari weer snel (15 januari toernooi in Zwolle?) gevoetbald worden.