MO15-1 overtuigend door in de beker

Mart spreekt de meiden voor de wedstrijd in Achterveld toe. Even later gaan ze als een stoomwals over de tegenstander heen.
Banner Balkan Restaurant

Na de samenvoeging van MO13 en MO15 van vorig jaar tot een nieuw team en met Mart Noomen als nieuwe trainer/coach (met ondersteuning van vaders Sander B., Jan en Peter) ontstond al snel een enthousiast en samenhangend geheel. Dat maakten de drie overwinningen in de beker ook duidelijk.

Met elkaar en voor elkaar zijn de pijlers waarop dit nieuwe team draait en dat is mooi om te zien.

Na een aarzelende start in de zomervakantie kwam het in de week naar de eerste bekerwedstrijd toe op de training pas echt goed los. Het team bestaat uit 14 meiden (plus eventuele ondersteuning van buitenaf) die beschikken over veel voetbaltechniek en inzicht maar ook veel dynamiek en snelheid hebben.

Dat hebben de MO15-1 teams van VRC, GVVV en Achterveld geweten. VRC ging er op 4 september uit in Veenendaal met 3-0 (Mirthe, Linde en Sonne) af maar dat had gezien het spelbeeld en het aantal kansen nog hoger kunnen zijn. Tegen GVVV thuis op 11 september bleek het team de smaak goed te pakken te hebben en ook deze 8-1 (Phine 3x, Anouk, Linde, Sonne, Maria en Margot) had hoger uit kunnen vallen. Afgelopen zaterdag bleek de uitwedstrijd tegen Achterveld beslissend. Een gelijkspel was niet genoeg en dat was best wel even spannend vooraf. Maar meteen zette het team Achterveld vast en regende het kansen. Uit één ervan scoorde Margot met een strak schot via de lat de 1-0.

Daarna bleef het lang spannend mede omdat FC Driebergen ondanks een aantal kansen niet meer afstand nam. Het duurde tot de 55e minuut eer de 2-0 door Jessie (net ingevallen dus gouden wissel) viel. In de laatste minuut maakte Sofie er na een mooie aanval over rechts nog 3-0 van en was de derde overwinning plus het doorgaan in de beker binnen.

De verwachtingen zijn inmiddels hoog gespannen voor de competitie. Volgende week thuis tegen Aurora gaan we het zien.

Speciale vermelding voor Jasmijn, Kiki en Linde die de keepershandschoenen hebben opgenomen in deze wedstrijden omdat het team geen vaste keeper heeft. Het was niet te merken.