MO15-1 stoomt door in de competitie

Het was winderig en guur weer in Schalkwijk dus een goede warming up was noodzakelijk voor een goede wedstrijd.
Drankenspecialist de Mol

Na de degelijke overwinningen op Houten en Jonathan stonden voor MO15-1 in één week tijd liefst drie wedstrijden op het programma.

De bekerwedstrijd tegen HDS kon helaas geen doorgang vinden in verband met een sterfgeval bij de tegenstander. Dat was jammer want de twee competitiewedstrijden gaven aan dat de MO15-1 nog steeds in het overwinningsritme zit. Het waren echter wel hele spannende wedstrijden tegen twee leuke goede tegenstanders.

Eerst moest het team naar Schalkwijk. Op gras met wind tegen en daarna mee werd het een koude gure wedstrijd. Met Phine op doel waren met een licht overwicht de eerste kansen voor FCD. Helaas scoorde Schalkwijk de 1-0 uit een corner die Phine door de wind niet onder controle kreeg en een speelster van Schalwijk wist de bal snel in het doel te ‘duwen’. Al snel scoorde Anouk de 1-1 en hield Phine nog een paar keer Schalwijk van scoren af.

Na rust met wind mee en Margot op doel scoorde Jessie met een mooi ver schot de 1-2. Ook Schalkwijk had mogelijkheden maar Margot stopte alles. Het werd heel spannend en bij schoten van Phine, Maria en Sonne wilde de 1-3 maar niet vallen. Het kon nu alle kanten op en gelukkig maakte Anouk met haar tweede aan de onzekerheid een eind.

En ook in de doordeweekse inhaalwedstrijd tegen FZO was het spannend en stond uiteindelijk een 3-1 overwinning op het scorebord. Anouk voorkwam dit keer als doelman dat er in de eerste helft door FZO werd gescoord. Maria bracht met een geweldig afstandsschot FCD op voorsprong. En nadat Kiki was neergehaald kon Margot uit een strafschop de ruststand op 2-0 bepalen maar helaas ging de bal hoog over.

In de tweede helft moest Mirte (inmiddels op doel) al snel aan de bak en dat deed ze nog een aantal keer erg goed. En anders was Sarah er nog om haar in het doelgebied te helpen. Toch kon FZO de 1-1 door hun snelle goede middenvelder maken. En aangezien zij ook over een geweldige keepster beschikte, leek het een moeilijke tweede helft te worden. Enerzijds hing de 1-2 (vooral uit counters) steeds in de lucht en anderzijds hield de keepster (bijna) alles tegen zoals schoten van Maria, Phine, Sonne en Berber. Bijna want na een mooie solo wist Kiki de bal onhoudbaar in de rechterbovenhoek te schieten. Het werd wederom een spannend einde van de wedstrijd en ook dit keer lukte het FCD de overwinning uit het vuur te slepen. Berber maakte met een mooi hoog schot onder de lat in de laatste seconde zelfs nog de 3-1.

MO15-1 gaat met Kromme Rijnstreek en UVV samen aan de leiding. En laat UVV nou net de volgende tegenstander zijn. Thuis een topper waarin de MO15-1 kan laten zien of ze mee kan met de top.