MO15-1 trekt overwinning over de streep

Moe en voldaan komt MO15-1 bij na de zwaarbevochte overwinning tegen Aurora MO15-1.

MO15-1 heeft de goede lijn van de bekerwedstrijden doorgezet in de competitie. In de eerste competitiewedstrijd van dit nieuwe hopelijk coronavrije seizoen konden weer vele toeschouwers (waaronder het hele vak K(apitany)) genieten van een mooie partij voetbal.

Het was thuis op veld 2 tegen onze achterburen uit Werkhoven echter niet gemakkelijk. Aurora was weliswaar maar met 11 speelsters maar bleef tot het einde vechten voor een punt. Het leek na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Herman dezelfde kant op te gaan als in de bekerwedstrijden.

De beginfase was voor FC Driebergen met een overwicht op de helft van de tegenstander en al snel de 1-0 door Phine. Aurora had een aantal grote snelle meiden die af en toe voor gevaar zorgden. Maar Berber op (en vaak ver voor haar) doel en sloten op de deur Sarah en Maria waren ze steeds de baas. Ondanks pogingen van Phine en Kiki werd er niet meer gescoord zodat de ruststand 1-0 was.

Helaas kon Sarah niet meer verder en waren er meer pijntjes (plus vermoeidheid) waardoor Aurora steeds gevaarlijker werd. Toen Phine de 2-0 wist te scoren, bleek dat meer bevrijdend voor de tegenstander dan voor FC Driebergen. Hoewel de beste kansen voor FC Driebergen bleven (o.a. Jessie was dichtbij een doelpunt), schoot Aurora met een daverend onhoudbaar schot voor Kiki (inmiddels op doel voor Berber) de 2-1 binnen.

Het werden spannende laatste minuten maar gelukkig wist het team stand te houden. Een goed begin tegen een sterke tegenstander.