Moeilijk begin voor F4

De jongens van FC Driebergen F4 traden dit jaar voor de allereerste keer op in een officiële bekerwedstrijd. Maar zo groen als zij waren, betraden zij het veld zonder enig schroom of angst de tegenstander Candia ’66 F2 tegemoet. De jongens van Candia ’66 waren duidelijk een kop groter en 1-2 jaar ouder, dus op voorhand leek dat een lastige partij te worden.

Als nieuwelingen begonnen FCD F4 aan de wedstrijd geheel vrij van verwachtingen en met een groot enthousiasme. Gecoacht door de gedreven en motiverende trainers Stefan en André kwam FCD F4 de eerste 7 minuten ongeschonden door met nog steeds de nul op het scorebord. Maar Candia ’66 F2 opende dan toch de score in de 8e minuut en wist dat gestaag uit te breiden naar een 4-0 voorsprong met een duidelijk veldoverwicht.

De tweede helft liet al zien dat FCD F4 groeiende was en met het hoge niveau toch aardig mee konden gaan. Zij kwamen steeds vaker dichter bij de goal van de tegenstander, een paar afzwaaiers en zowaar één rollertje op goal. De verdediging was ook beter georganiseerd, met maar twee tegengoals te incasseren was dat toch een zeer duidelijke verbetering ten opzichte van de tweede helft. Einduitslag 6-0 was een eerlijke weerspiegeling van de wedstrijd. FCD F4 heeft goed kennis gemaakt met het nieuwe niveau, volgende week thuis tegen DEV Doorn F1, de kampioen van vorig jaar!

F4