Moeizame overwinning FC Driebergen bij Patria 0-1

FC Driebergen heeft zaterdag 2 oktober een over de hele wedstrijd genomen verdiende maar wel heel moeizaam, de 2e competitiewedstrijd een overwinning behaald.

FC Driebergen trad aan zonder de geblesseerde spelers aanvoerder Jelle Adema en Camiel Robbers , hun vervangers waren Timon Houtschild en Jelle v/d Werf.  FC Driebergen begon de wedstrijd voortvarend en het was al in de 6e minuut dat een goede vrije trap van rechts genomendoor Max Mehrengs de mee naar voren gekomen laatste man Paul van Hofwegen die met een uitstekende kopbal de 0-1 op het scorebord bracht.

FC Driebergen bleef de sterkste op dat moment en had al zeker meer kunnen worden als de zeer zwak leidende arbiter uit Zaandam die een voor iedereen een duidelijk overtreding binnen de 16 meter op Hidde v/d Werf niet bestrafte met een strafschop. 2 minuten later weer een zware overtreding binnen de 16 maar weer weigerde de leidsman een strafschop te geven.

Maar Patria zat ook niet stil en bezorgde angst bij de supporters van de gasten toen een sterke aanval van de thuisclub, alleen voor doelman Michel van Bruggen net over schoot. Het was de weer goed spelende Jordy van Haarlem die na goed ingrijpen alleen op het doel van Patria afstevende maar zijn inzet gekeerd zag door de doelman van de tegenpartij.

In de 35e minuut kwam er nog een vrije trap op 20 meter van het doel die doelpunter maker Paul van Hofwegen net over het vijandelijk   doel zag verdwijnen. In de 39e minuut een heel listige boogbal op het doel van Patria zag Mick Visser net over gaan.(keeper stond te ver voor zijn doel). Het was ook in deze fase dat de al genoemde arbiter Jelle v/d Werf zijn 1e gele kaart gaf. Rust 0-1.

Een heel ander spelbeeld in de 2e helft. Met de zelfde 11 spelers begon FC Driebergen deze helft maar het was een heel andere strijd aan het worden met veel hachelijke momenten voor het Driebergse doel. In de 68e minuut kreeg Patria een geweldig kop kans maar de bal  scheerde net over de lat.Er kwam ook nog het gevaarlijkste moment uit deze 2e helft en dat was een uitstekende kopbal die via de lat terug keerde het veld in. Even daarvoor moest doelman Michel van Bruggen ook zijn lichaam strekken door een verraderlijk schot wat hij  bekwaam redde. Met op het eind nog wat gele kaarten strooiende door de al gememoreerde scheidsrechter.

FC Driebergen gaat aan kop met 6 punten uit 2 wedstrijden.

Volgende week zaterdag 9 oktober de thuiswedstrijd tegen ‘T Vliegdorp aanvang 14.30

Stand 0212 Mannen Zaterdag standaard (A-cat)

4e klasse G

Periode 1

Periode 2

Periode 3

Uitslagen

4e klasse G

Alle uitslagen

Programma

4e klasse G

Programma komende weken