Moeizame overwinning FCD JO10-1 bij Hercules JO10-2

FCD JO10-1 heeft de uitwedstrijd tegen Hercules JO10-2 winnend afgesloten. Na een soevereine eerste helft, afgesloten met een 0-2 voorsprong, leek er geen vuiltje aan de lucht voor de Driebergse formatie. Maar in het tweede bedrijf gaf FCD JO10-1 nog bijna een 0-3 voorsprong weg. Dankzij het surplus aan (individuele) kwaliteit werd sportpark Voordorp uiteindelijk toch met een 2-4 zege verlaten. Een onnodig moeizame, maar toch dikverdiende overwinning.

Onder een strakblauwe hemel speelden de hemelsblauw-witten zaterdagochtend voor de limonade een prima wedstrijd. Met verzorgd voetbal werd voortdurend het doel van de Voordorp-bewoners bestookt, en de 0-2 ruststand was dan ook een flauwe afspiegeling van de krachtsverhoudingen in het veld. De Driebergse treffers kwamen op naam van Lars Dorland (prima volley) en Jens Raaijmakers (uit een klutssituatie).

Toen het kort na rust via Kasper de Kruijf snel 0-3 werd, maakten de meegereisde supporters zich op voor een doelpuntenfestijn. Maar of het de mysterieuze krachten in de sport zijn, het almaar harder wordende spel van Hercules JO10-2, of iets anders: het daaropvolgende kwartier was FCD JO10-1 volledig de kluts kwijt. Er sloop gemakzucht in het spel van de Albicelestes, in de opbouw werden verkeerde keuzes gemaakt, en het goede positiespel van voor rust was als sneeuw voor de zon verdwenen. En zo kon de thuisploeg via twee gemakkelijk weggegeven doelpunten weer terug in de wedstrijd komen (2-3). Daarna herpakte FCD JO10-1 zich, en nadat wederom Kasper de Kruijf een weergaloze individuele actie vanaf de middenlijn met een doelpunt had bekroond (2-4) was de wedstrijd gespeeld, hoewel er in de resterende minuten nog voldoende mogelijkheden waren om de score uit te breiden.

In meerdere opzichten een leerzame wedstrijd voor FCD JO10-1. Want het team toonde na de enorme inzinking in de tweede helft veerkracht, en was op tijd weer bij de les. Ook lieten de mannen van Martin Lahaye en Arnaud van Holst zich niet intimideren door de soms grove (en vaak niet bestrafte) overtredingen van Hercules JO10-2, waardoor in de tweede helft liefst drie Driebergers zich voor blessures moesten laten behandelen.

Volgende week de laatste competitiewedstrijd van de eerste fase, uit tegen Saestum JO10-1. Inzet van deze streekderby: de 2e plaats in de eindrangschikking. Tot dan!