Monsteroverwinning FC Driebergen 8-1

Thesio ICT Proffesionals

In een doordeweekse competitiewedstrijd moest FC Driebergen thuis tegen hekkensluiter Eem Boys spelen.
Door wat blessures kon Hoofdtrainer Tijn Zegwaart niet de sterkste formatie opstellen maar nu kregen wat andere spelers hun kans om zich te bewijzen voor de hoofdmacht.
We wisten dat deze hekkensluiter een stugge ploeg kan zijn ,gezien het uit duel dat maar een 0-1 overwinning opleverde. Maar dat kwam in deze wedstrijd absoluut tot uiting.
Het was al binnen de minuut (zelfs maar 27 seconden ) dat Abate Nyamsi de 1-0 kon scoren.
Zelfs al in de 14e minuut was het de goed opkomende middenvelder Jesper van Doesburg die een van zijn weinige doelpunten toch nog glans kon geven door gewoonweg te scoren 2-0.
De weinige toeschouwers voor dit avond duel gingen er wel goed voor zitten om deze vloedgolf van aanvallen van de
thuisclub te bewonderen en dat werd beloond in de 28e minuut door wederom Abate Nyamsi die de 3-0 makkelijk kon intikken. Gevolgd door de 4-0 van de voet van Sven Evers in de 323e minuut wat tevens de ruststand werd.
De 2e helft ging in met een wissel Daan Brouwer bleef achter en de jonge Jordy van Haarlem was zijn vervanger.
De 2e helft was koud 3 minuten oud toen Abate Nyamsi gevloerd werd binnen de 16 dus een terechte strafschop die hij zelf perfect benutte en zijn hattrick compleet maakte 5-0.
Even later was het aanvoerder Jelle Adema die met een droge knal de 6-0 op het scorebord bracht.
Na deze aftrap kwam er een beetje gemakzucht om de hoek kijken en ging men in de achterhoede wat te gemakkelijk om met het verdedigen dat de gasten tegen scoorde 6-1..
Door dit tegendoelpunt kreeg men toch het idee dit kan zo niet en het was de 63e minuut dat Gennaro Ooft de 7-1 met zijn kop scoorde.
Dat was het moment dat ook de volgende 4 wissels het veld in kwamen en een van deze scoorde en Marnix Smink scoorde de uiteindelijke uitslag van 8-1 op het bord.

Zaterdag as 14 Mei 2022 de grote beslissende wedstrijd in Amersfoort tegen KVVA (De Koploper) aanvang 14.45