Monsterscore FCD F2 bij Spakenburg F2

In een ongelijke wedstrijd heeft FCD F2 met eclatante cijfers Spakenburg F2 aan de kant gezet. Aan de boorden van het IJsselmeer stopte de teller tegen de nog puntloze hekkensluiter bij 0-9, een uitslag waar helemaal niets op viel af te dingen.

Aan Driebergse kant ontbraken keeper Luke Lahaije (kleine medische ingreep) en trainer-coach Arnaud van Holst (vanwege een kort onderzoek naar de sneeuwhoogtes in een Zwitsers wintersportoord) op het appèl. De thuiswedstrijd eind januari was redelijk eenvoudig met 5-1 gewonnen, en ook vandaag hadden de Albicelestes vanaf de aftrap een groot veldoverwicht. De verdediging gaf werkelijk geen enkele kans weg, bij balverlies werd door de aanvallers direct druk op de bal gezet, en over het hele veld werden de ruimtes klein gehouden. Dat leverde bijna voortdurend balbezit én, mede dankzij het hoge baltempo, een lawine aan kansen voor de Driebergse formatie op. In het eerste bedrijf troffen Lars Dorland (3x), Jelle van der Lee (2x) en Max van Kalken doel, zodat de mannen met een 0-6 voorsprong aan de limonade gingen.

Daarmee was de tweede helft een formaliteit. Zonder zelf in de problemen te komen liet FCD F2 de teugels wat vieren en sloop een zekere nochalance in het spel. Het bleef daardoor lang 0-6. In de laatste 5 minuten schoten Mogens Bruil (2x) en Jelle van der Lee (met zijn derde van de dag) echter nog drie treffers op het scorebord, zodat FCD F2 met een negenklapper Bunschoten-Spakenburg verliet.

Met deze derde overwinning in vier wedstrijden staat FCD F2 stevig op de derde plaats van de ranglijst. Volgende week de uitwedstrijd tegen Hooglanderveen F4, een tegenstander waar de mannen na de 0-3 thuisnederlaag nog een appeltje mee hebben te schillen. Tot dan!