Monsterzege voor JO9-5M!

Heb jij weleens met 30-0 een voetbalwedstrijd gewonnen? De meiden van JO9-5M van FC Driebergen kennen sinds afgelopen zaterdag de smaak van zo’n overdadige overwinning. De slachtoffers van OSM ‘75 hielden zich kranig in wat achteraf hun allereerste competitiewedstrijd bleek te zijn.

Tja. 30 goals voor, 0 tegen en dat in 40 minuten speeltijd. Wat moet uw verslaggever daar nu weer van bakken, want een beeld van de wedstrijd heeft u inmiddels allang en is samen te vatten met maar 1 woord: éénrichtingsverkeer.

De ouders aan de kant raakten al snel nadat Maren de score na 10 seconden speeltijd opende de tel kwijt. Is het nu 27-0 of 28-0? Niet dat het veel uitmaakte. Een boeiende discussie ontstond nog over de vraag of er iedere keer na een doelpunt hartstochtelijk geklapt diende te worden en of dat niet een beetje sneu was voor de dames van de FC als dat niet zou gebeuren. Soms is de wereld hard.

Na 10 minuten hadden naast Maren ook Jasmijn, Denise en Roos gescoord en stond de 8-0 op het bord. Tijd voor een tactische wissel van coaches Ron en Fred: Lize, Tessa en Nikki komen in het veld. Nu de topscorers even aan de kant staan zou dit OSM in theorie wat lucht moeten geven, maar de dames uit Maarssen komen slechts enkele keren voor de goal van keeper Benthe en die heeft voor heviger vuren gestaan.

Roos tekent voor de 9-0 en Maren ontpopt zich als goaltjesdief door binnen twee minuten bijna een hattrick te maken. De bal gaat hard tegen de touwen en er is weinig mededogen. Ook Denise weet wel raad met doelpunten maken en prikt er binnen 5 minuten 4 in. De 15-0 is ook van Denise en gaat met buitenkant voet binnenkant paal. De oh’s en ah’s aan de zijlijn verstommen pas als het allang rust is. Inderdaad: 15 is de helft van 30.

Na rust wordt een puik besluit genomen door de twee coaches: alleen de dames die nog niet gescoord hebben mogen doelpunten maken. Goed nieuws voor Lize want bij haar stond de teller nog op 0. Er wordt meer samen en over gespeeld dan ooit en diezelfde Lize gaat alleen op de goal af. Ze wordt alleen vergezeld door Tessa die harder kan lopen, de bal vol enthousiasme afpakt en een prachtig doelpunt maakt. Mooi voorvalletje voor de coaches om nog eens te benadrukken dat voetbal een teamsport is tijdens de korte time-out die hierop volgt. Alles is leren en deze kan in de prijzenkast.

Jasmijn, Benthe, Maren, Denise, Roos en Tessa scoren in de tweede helft nog een heleboel doelpunten en dan wordt er net iets eerder dan gebruikelijk overgegaan tot penalties als de eindstand is bepaald op 30-0.

Een mooie overwinning. We weten zeker dat de dames van OSM volgend jaar in ieder geval letterlijk gegroeid zullen zijn. Misschien hakken ze dan onze FC wel in de pan met dubbele cijfers. Het blijft voetbal en als de bal rolt kan er van alles gebeuren.