Mooi spel van JO9-1 leidt helaas niet tot overwinning

Het geduld van de JO9- 1 werd aardig op de proef gesteld. Wedstrijd na wedstrijd werd afgelast vanwege het winterweer. Maar na bijna twee maanden winterstop was het eindelijk zover. Zaterdag 28 januari mochten ze weer aan de bak met de eerste competitiewedstrijd: uit tegen Houten JO91.

Met de laatste restjes sneeuw nog langs de lijn trapt Houten om 9.30 uur af. Driebergen neemt de bal snel over en in de eerste halve minuut legt Pieter de bak gelijk in het doel! Houten is wakker geschud en neemt revanche. Binnen twee minuten staat het 1-1. De toon is gezet en het beloofd een spannende wedstrijd te worden.

Driebergen gaat verder met een actie van Bas op het doel en een mooie corner van Daan. Na een strakke verdedigende actie van Marnix volgt een vrije trap voor Driebergen net naast het doel. Een vrije trap van Houten wordt door Driebergen snel weer voor het doel weggespeeld. In de twaalfde minuut een mooi schot van Huib net over het doel. Jammer!

Tegen het eind van de eerste helft speelt Geander de bal vanaf het middenveld weer strak naar voren. Een ingooi komt helaas voor de voeten van de tegenstander die de bal meeneemt en Houten scoort in de 17e minuut van de eerste helft en komt op voorsprong. Nog een aantal mooie kansen voor het doel van Houten leiden helaas niet tot de gelijkmaker en Driebergen gaat op achterstand de rust in.

Driebergen trapt af en er dreigt gelijk gevaar voor eigen doel. Na een minuut volgt een hoog doelpunt van Houten die zelfs door keeper Milan niet te houden was: 3-1. Driebergen laat het er niet bij zitten. Abel speelt de bal rechts langs zij door naar voren. Tristen passeert de tegenstander en geeft met een mooie sliding de bal door aan Pieter door die onderkant lat scoort!

Er volgt nog een aantal mooie kansen langs het doel maar die leiden helaas niet meer tot de zo gehoopte doelpunten. Een pittige wedstrijd met een felle tegenstander, zowel qua voetbal als fysiek. Ondanks de nodige harde klappen en duwen die Driebergen te voortduren kreeg hebben de jongens mooi voetbal laten zien!