Mooie seizoensafsluiter JO15-1

Heiko Gorter Makelaars

Op een winderige en natte zaterdagochtend reist de JO15-1 vergezeld van een kleine schare supporters voor de laatste competitiewedstrijd af naar ‘t Goy. Een klein rekensommetje laat zien, dat de Driebergenaren bij winst 2 plekken in de ranglijst kunnen stijgen. De mannen zijn gespannen, maar de spirit zit er goed in.

De wedstrijd begint echter dramatisch voor de bezoekers: Willem mist een terugspeelbal van Mads, waardoor de thuisploeg na 1 minuut op een 1-0 voorsprong komt. Willem herstelt zich snel en weet een 2e doelpoging van ‘t Goy te houden. En ook de rest van het team laat zich niet uit het veld slaan. Floris trekt binnen 2 minuten de stand gelijk: het is 1-1! Al snel wordt duidelijk, dat Driebergen de betere ploeg is. Alles speelt zich zo’n beetje op de helft van ‘t Goy af. De toeschouwers verwachten dan ook, dat de score snel zal oplopen. Maar ondanks diverse schoten op doel, blijft de 2e treffer voor Driebergen lang uit. Kansen zijn er genoeg: Zaka, Quinten en Floris blijven het proberen, ondersteund door Mads, Mats, Redouan, Yigit, Joost en Diede. Pas in de slotfase van de 1e helft loopt Driebergen uit: Mads geeft een mooie pass op Floris, die prima aanneemt en de bal in de linkerhoek van het doel knalt: het is 1-2. Vol vertrouwen op nog meer gaan de bezoekers de rust in.

De 2e helft verloopt min of meer gelijk aan de 1e, hoewel ‘t Goy nu af en toe op de Driebergse helft te vinden is en Willem wat meer te doen heeft. Mads, Joost, Thijs en Redouan staan echter prima te verdedigen en weten menige aanval van de thuisploeg te keren. Het ontbreekt de mannen echter aan de nodige scherpte en ondanks diverse verbeten pogingen van Floris, Mo, Yigit, Quinten en Sven lukt het niet verder uit te lopen: de bal gaat nipt voorlangs, over of belandt in de handen van de keeper. Het blijft 1-2. Om met Ronald Koeman te spreken: er is altijd ruimte voor verbetering. Deze overwinning en de 9e plek in de competitie heeft de JO15-1 in elk geval in de pocket. Ze laten zich de oliebollen van trainers Marcel en Peter dan ook goed smaken!

Opstelling: Keeper: Willem. Verdediging: Joost, Redouan, Mads, Diede. Middenveld: Floris, Yigit, Thijs. Aanval: Mats (Sven), Zaka (Mo), Quinten.