Never underestimate your opponent

Thesio ICT Professionals

Onder de rook van Houten ligt Schalkwijk; een prachtig dorpje met een bescheiden aantal inwoners, twee grote kerken en een paar voetbalvelden met écht gras! Vandaag mogen de vrienden van het derde hun kunsten hierop vertonen. Maar voordat we kunnen beginnen moeten we eerst de auto even parkeren. Doordat het parkeerterrein bij sportpark Blokhoven helemaal vol staat zoeken we naar een andere parkeergelegenheid. Het gaat allemaal van de warming up-tijd af, maar voor de meesten is dit eerder een zegen dan een vloek.

Eenmaal in de kleedkamer neemt leider Rook de opstelling door. De 11 uitverkorenen zijn Evers, Marco, Ibi, Bjorn, Albin, Bagdad, Michel, Karim, Jef, Sem en alle ballen op Elmaaaaar. Wissels Mike, Kubi en Kevin hebben ook zin om een balletje te trappen en mogen de tweede helft aantreden.

Eén van de spelers die deze kraker mist is Pim. Onze dartelende middenvelder is vader geworden van zoon Fos! Namens het hele team: VAN HARTE GEFELICITEERD!

Maak kennis met de scheidsrechter
Tijdens de warming up komen we de scheids tegen. We weten niet wat deze leidsman precies gegeten heeft gisteravond, maar man man man… wat is hij met het verkeerde been uit bed gestapt. Het begint bij de pasjescontrole. Daar constateert hij dat we 18 man op het formulier hebben staan, terwijl we slechts met 14 zijn aangetreden. “We gaan niet van start tot de andere vier zich melden”, bromt de leidsman. Met ons beste Nederlands leggen we uit dat die echt niet komen opdraven. Gelukkig draait ie uiteindelijk bij en kunnen we van start.

Dat is wat ik kwijt wilde over de scheids. In de rest van het verslag laat ik hem lekker achterwege.

Bliksemstart
Schalkwijk is een team dat stroef aan de competitie is begonnen. De club uit het pittoreske dorpje heeft twee keer ruim verloren. En ook in deze wedstrijd is de hoop op een overwinning wel heel snel vervlogen. Driebergen start met een flitsende aanval. In een hoog tempo en over meerdere schijven belandt de bal bij Elmar. Onze spits speelt zich goed vrij en geeft de bal voor op Michel. De aanvoerder probeert het speeltuig aan te nemen, maar ziet tot zijn verbazing dat hij de bal in het doel werkt. Net als tegen Bunnik maakt hij een opmerkelijke goal, maar dit keer aan de goede kant! 1-0.

Lekker laag tempo
Het natte grasveld nodigt uit om de bal snel van voet tot voet te laten gaan. Driebergen denkt daar heel anders over en schroeft het tempo flink omlaag… en dan roep je de problemen over jezelf af. Schalkwijk zit overal bovenop en wordt steeds gevaarlijker. Geklungel achterin moet door Evers worden gecorrigeerd. Een van zijn vier 1-op-1 reddingen die hij deze wedstrijd zal verrichten.

Dan slaat het noodlot toch toe. Een hoge voorzet wordt door Evers gepakt, maar door al dan niet hinderen van een Schalkwijkenaar laat onze sluitpost de bal los. Een prooi voor de spits die dit buitenkansje niet onbenut laat. 1-1. Tot de rust blijft Schalkwijk de gevaarlijkste ploeg.

Iemand doelpunten besteld?
In de rust voert leider Rook wat wissels door en legt uit hoe we de wedstrijd kunnen winnen. Bagdad heeft goed geluisterd en begint de tweede helft voortreffelijk; met een actie zoals alleen hij, Messi en Zlatan dat kunnen stuurt hij niet 1, 2, 3, maar vier (of nog meer, de auteur is er nog duizelig van) Schalwijkers het bos in. Daarna bewaart hij óók nog het overzicht en speelt de bal op Sem, die de bal verwoestend in de rechterbovenhoek ramt! Zal deze goal bevrijdend werken en dé drijfveer zijn om zo door te gaan?

Nope 😊 Kort hierna staat de 2-2 alweer op het scorebord. Lekker dan.

Schalkwijk gooit er een schepje bovenop en zorgt dat elke Driebergenaar met blauwe plekken en minstens één kapotte enkel van het veld gaat. Deze manier van spelen kost wel veel kracht. En mede daardoor valt het tóch de goede kant op. Het zijn de goed ingevallen Kevin en Kubi die samen zorgen voor de 3-2. Kevin geeft met goed voorbereidend werk Kubi een niet te missen kans.

Kort daarna laat Elmar zien dat hij en alleen hij dé assistenkoning van dit seizoen wordt. Kubi staat weer keurig op de goede plek en tekent zijn tweede goal van de middag aan. 4-2. Even later nog een vrije trap en specialist Jef legt aan. De bal is recht op de keeper af, maar deze laat dit aalgladde ding los. Elmar is er als de kippen bij om de bal in het netje te leggen. De bal rolt tergend langzaam naar het doel en Kubi ruikt zijn kans om het speeltuig nog even aan te tikken zodat hij de goal op zijn naam krijgt. Maar helaas pindakaas: de auteur heeft vernomen dat de bal al over de lijn was. 5-2 en dit is tevens de eindstand.

Tot de volgende!