Nieuw beleid jeugdopleiding FC Driebergen

Muta Sports

De afgelopen maanden is er door de afdeling Voetbal Technische Zaken (VTZ) uitvoerig gesproken over de koers van de jeugdopleiding van FC Driebergen. Een belangrijke uitkomst is dat de jeugdafdeling van FC Driebergen met ingang van het seizoen 2019-2020 in voetbaltechnisch opzicht uit drie groepen zal bestaan:

– onderbouw (JO8 t/m JO12)

– middenbouw (JO13 t/m JO15)

– bovenbouw (JO16 t/m JO19) en

Waar gaan deze afdelingen zich op richten?

Bij de onderbouw ligt de focus primair op spelplezier en het ontwikkelen van technische voetbalvaardigheden. Bij de teamindeling wordt daarom puur gekeken naar een juiste balans in een team, zowel op voetbaltechnisch maar zeker ook op sociaal vlak. In de onderbouw zal selectievoetbal de komende jaren stapsgewijs worden afgebouwd.

Bij de middenbouw wordt primair gekeken hoe jeugdspelers zo goed mogelijk kunnen worden voorbereid en geholpen bij de overgang naar het grote veld. Spelplezier en techniek blijven belangrijk, maar spelers gaan ook kennismaken met tactiek. Er wordt in de middenbouw voor het eerst op niveau ingedeeld.

In de bovenbouw staan naast spelplezier, technische vaardigheden, tactiek en de prestatie op individueel en collectief vlak óók de doorstroming naar de senioren van FC Driebergen centraal.

Mochten er vragen zijn, neem dan contact op via vtz@fcdriebergen.nl, of spreek één van de leden van de VTZ aan: Jan Brouwer (Hoofdtrainer JO12-1), Jamie Herber (Hoofdtrainer JO14-1), Peter Duiverman (Hoofdtrainer JO15-1), Valentijn Zegwaart (Hoofdtrainer JO19-1) en Henk Verberne (Hoofdtrainer MO19-1).