Nieuwjaarsgroet

Glaspunt Driebergen

Beste FC Driebergen leden, vrijwilligers, vrienden van, leden van de businessclub, sponsoren, adverteerders en supporters,

De eerste helft van het seizoen is voorbijgevlogen en de feestdagen staan alweer voor de deur. Er is veel positiefs te melden over het afgelopen jaar en ook een paar aandachtspunten. Positief is dat vele vrijwilligers ervoor gezorgd hebben dat onze leden allemaal hebben kunnen trainen en spelen. Dit lijkt eenvoudig, maar voor 40 teams trainers en leiders regelen is elk jaar een flinke klus. Positief is dat de meeste trainers vanuit onze club worden opgeleid en inzet. Dit heeft een positief effect op de continuïteit en ook de kosten.

We kregen er 2 nieuwe Leden van Verdiensten bij. Paul Kooiman onze scheidsrechters-coördinator vanwege zijn jarenlange en succesvolle opbouw van jeugdscheidsrechters, die uniek is in Nederland. Hennie van Vulpen werd lid van verdienste vanwege zijn jarenlange inzet als “keukenprins”. Zo is zijn zelfgemaakte erwtensoep voor velen een vaste zaterdaglunch geworden.

De nieuwe accommodatie is echt onze nieuwe plek geworden, waar we nog steeds terecht trots op zijn. Op het dak liggen sinds medio dit jaar nieuwe zonnepanelen die in samenwerking met Heuvelrug Energie, sponsoren en de andere huurders. Daardoor maken we nu voor een deel gebruik van onze eigen opgewerkte elektriciteit.

Ook dit jaar zijn er weer acties geweest om extra geld te verzamelen. Denk aan de Grote Club Actie, de jeugdtoernooien in het voorjaar, de oliebollen die er ook nu weer gaan aankomen en de inkomsten via de Leden van de Business Club, de Vrienden van FC Driebergen, onze sponsoren, adverteerders, de darters en de kaartclub. Bijzonder dankbaar zijn we de ING bank. Hun bijdrage kwam op het juiste moment en is voor onze club van groot belang.

En dan nu wat aandachtspunten.
· Versterken van het bestuur is nodig nu Peter Dingemans na 14 jaar trouwe dienst als voorzitter en Jaap Schagen na 10 jaar penningmeesterschap zijn op 28 november jl gestopt. Kees van der Burg is als nieuwe secretaris toegetreden. Een goed bestuur zorgt voor de continuïteit en de verdere ontwikkeling van voetbal in Driebergen-Rijsenburg. Met 2 extra leden kunnen we deze verantwoordelijkheid goed dragen. Wie pakt deze sportieve handschoen op?
· Rubbergranulaat op kunstgrasveld 1. Er zijn diverse uitingen in de media geweest over mogelijke gezondheidsrisico’s bij het gebruik van rubbergranulaat op kunstgrasvelden. Het bestuur wacht de onderzoeksresultaten van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) af. We zijn in overleg met de gemeente om duidelijkheid te verkrijgen over wat zij, als eigenaar van dit veld, aan deze problematiek gaat doen. Gelukkig beschikken we over 5 voetbalvelden. FC Driebergen laat de jeugd zoveel mogelijk trainen en spelen op de andere velden.

Ter afsluiting
· Voor de jeugd is er nog een zaalvoetbaltoernooi in Hoederdaal voor JO9 – JO13.
· We kijken terug op goed verlopen jaar. Op 7 januari 2017 om 17:00u is het Nieuwjaarsfeest. Op dat moment willen we graag op een feestelijke wijze met jullie terug en vooruitblikken. Voorafgaande aan het Nieuwjaarsfeest is er een 7×7 voetbaltoernooi voor leden Onder 17 en hoger mannen en vrouwen. Het begint om 14:00u. Vergeet je niet op te geven via info@fcdriebergen.nl
· Eind december kunnen onze door leden en vrijwilligers gebakken oliebollen worden gekocht op de Traaij, de Winkelcentrum de Sluis en in de kantine.
· Meer informatie over onze activiteiten staat onze website, Facebook en Twitter.

Wij wensen jullie fijne feestdagen en een gezond en sportief 2017 toe.

Het bestuur

Kees van der Burg
Hans van Vugt
Bert de Goede
Erik Zegwaart