Nieuws van de TC: Voorbereidingen seizoen 2017/2018

De technische commissie en het operationeel bestuur zijn al weer druk bezig met de voorbereidingen voor het seizoen 2017/2018. Hieronder wordt u over een aantal zaken geïnformeerd.

Nieuwe wedstrijdvormen JO9
De teams onder 9 jaar gaan in het seizoen 2017/2018 wedstrijden op een kwart veld spelen. Ze spelen 6 tegen 6, waarbij er 5 veldspelers zijn en 1 keeper. Er komt geen scheidsrechter. Wel is een begeleider (ouder) nodig die alleen bij onenigheid optreedt. Een competitiestand wordt bij de JO9 niet meer bijgehouden.

Besloten is dat de JO9 teams een bezetting krijgen van 8 personen. Per team is 1 trainer nodig.

Circuittraining
M.i.v. het seizoen 2017/2018 zullen bij de JO-11, de JO-10 en de JO-9 teams zoveel als mogelijk circuittrainingen worden doorgevoerd. Uitgangspunt is dat 4 teams tegelijkertijd trainen waarbij de teams ongeveer om de 10 minuten rouleren van de ene oefening naar de andere. De trainers blijven bij de oefening (en niet bij het team).

Trainers voor 2017/2018
De afgelopen periode zijn met diverse beoogde trainers van de jeugdteams gesprekken gevoerd over het aankomende seizoen 2017/2018. Trainers die we hoog in het vaandel hebben staan, waarvan een steeds groter aantal trainersdiploma’s heeft behaald en waar FC Driebergen trots op is! Zij zetten zich vaak al meerdere jaren vol enthousiasme in op het trainingsveld en bij de wedstrijden. Voor het seizoen 2017/2018 zijn we verheugd dat we aan de eerste selectieteams JO19-1 t/m JO12-1 inmiddels de navolgende trainers/coaches mogen verbinden.

Rob Radstock en Patrick van Dompzelaar – 19-1
Gert Stijnvoort – 17-1
Henk Verberne en Dennis van den Berg – 16-1
Geert van der Lande – 15-1
Nico van Denderen – 14-1
Jamie Herber – 13-1
Jorgen Boumeester – 12-1

Ook trainer worden? Graag!
De komende periode gaan we verder ons best doen om alle teams weer van trainers te voorzien.
Mocht u als ouder of speler tijd en gelegenheid hebben om ook (1 of 2 keer in de week) training te geven, dan nodigt de technische commissie u van harte uit om dit aan te geven. De technische commissie ondersteunt en begeleidt (beginnende) trainers. Wanneer u uw zoon of dochter gaat trainen zal hij of zij dat in ieder geval – hoewel er uitzonderingen bestaan – fantastisch vinden. Denk er eens over na en spreek er gerust eens met iemand van de technische commissie of een teamcoördinator over! U leest er binnenkort meer over op de site.

Indelingen van teams 2017/2018 en toernooien
Er wordt een aanvang gemaakt met het samenstellen van de nieuwe teams voor het volgende seizoen. Besloten is de samenstelling van de nieuwe teams niet, zoals vorig jaar, rond 1 juni op de website te publiceren, maar voor de meeste teams naar verwachting rond 1 juli. Hiertoe is onder meer besloten omdat de competitie voor het seizoen 2017/2018 later begint. In juni kunnen dus toernooien (vooral voor inschrijven!) met het huidige team gespeeld worden.

Inloopmomenten
De technische commissie en het operationeel bestuur hebben inloopmomenten in het clubgebouw van FC Driebergen waar u als ouder/teammanager of trainer naartoe kunt gaan voor overleg, bij vragen, opmerkingen, suggesties etc.
Deze inloopmomenten zijn voor de komende periode:
– woensdag 5 april vanaf 21.00 uur
– woensdag 17 mei vanaf 21.00 uur