Nipte bekernederlaag FCD JO10-1

Eersteklasser FCD JO10-1 heeft de vooruitgeschoven bekerwedstrijd donderdagavond tegen hoofdklasser Jonathan JO10-2 niet kunnen winnen. De gasten uit Zeist tracteerden de hemelsblauw-witten op een 2-3 nederlaag. Daarmee werd Jonathan JO10-2, een lepe ploeg die efficiënt met de kansen omsprong, zo goed als zeker poulewinnaar, en loopt FCD JO10-1 zeer waarschijnlijk plaatsing voor de knock-outfase mis.

De inzet van deze bekerwedstrijd, die naar een doordeweekse avond was verplaatst omdat FCD JO10-1 op 22 oktober meedoet aan de voorronde van het ‘open’ NK Jeugdvoetbal, was vooraf helder: plaatsing voor de 2e knock-out ronde. FCD JO10-1 had immers de eerste poulewedstrijd met 4-1 bij ’t Vliegdorp JO10-1 gewonnen, terwijl Jonathan JO10-2 gehakt had gemaakt van DOSC JO10-3 (13-1).

De thuisploeg startte de wedstrijd overdonderend. Met goed en snel combinatievoetbal zochten de mannen van Marin Lahaye en Arnaud van Holst de goal van Jonathan JO10-2, en het was Kasper de Kruijf die vlot na het het eerste fluitsignaal de score opende (1-0). Jonathan JO10-2 trok de stand echter snel gelijk (1-1), en daarna ontspon zich een boeiend voetbalgevecht, dat zich weliswaar veelal op de helft van de bezoekers afspeelde, maar waarbij het steeds oppassen was voor de razendsnelle omschakeling van Jonathan JO10-2. Het venijn zat in de staart van het eerste bedrijf. Eerst profiteerden de gasten van een misverstand centraal achterin (1-2), maar vanaf de aftrap stoomde Viggo van Holst op naar het vijandelijke doel en haalde verwoestend uit: 2-2, en direct aan de limonade.

Ook in de tweede helft hadden de albicelestes een licht veldoverwicht, maar het waren de groen-witten die zo’n 10 minuten voor tijd op voorsprong kwamen. Na een half weggewerkte corner zag de centrale verdediger van Jonathan JO10-2 een klein gaatje voor een schot, en dat was genoeg: 2-3. Daarna drongen de gastheren nog aan, en hadden beide teams nog meerdere kansen op een doelpunt. Zo werd het aluminium aan beide zijden getroffen, en was er een afgekeurde treffer van de bezoekers. Maar in de stand kwam verder geen verandering meer, zodat Jonathan JO10-2 op deze ijzig koude avond alvast een voorschot op de volgende ronde kon nemen. Alleen een mirakel (een uitglijder van de Zeister formatie en zelf met grote cijfers winnen van DOSC JO10-3) tijdens de derde en laatste speelronde op 29 oktober kan FCD JO10-1 nog naar de knock-out fase van het bekertoernooi brengen. Wie weet!