Nipte overwinning zaterdag 3

Werd vorige week het duel SVL3 – FC driebergen 3 nog afgelast vanwege overvloedige regenval, afgelopen zaterdag kon de return gelukkig wel doorgaan. Op veld 4 begon het derde redelijk teruggetrokken aan het duel en liet het initiatief in eerste instantie over aan de Langbroekse bezoekers.

SVL3 wist zich niet zo heel goed raad met de rol van spelmaker, waardoor het voor de goal van Martijn relatief rustig bleef. De twee keren dat SVL echt grote kansen wist te creëren, werd het op weg geholpen door simpel balverlies van FC Driebergen 3.  De eerste keer wisten keeper Martijn en laatste man Thijs door een prima rolverdeling het aanstormende gevaar te elimineren. Martijn concentreerde zich op de man en Thijs op het wegwerken van de bal. De tweede keer presteerde een SVL’er het om na een voorzet vanaf links geheel vrijstaand naast te koppen.

Aan de andere kant van het veld kreeg laatste man Thijs ook een vrije kopkans, na een corner vanaf links. Tyson was er echter niet op bedacht dat de bal wat zachter was dan gebruikelijk, waardoor de bal onvoldoende snelheid meekreeg en net naast de kruising verdween.

Uiteraard was dit niet het enige wapenfeit van het lachende derde in de eerste helft. Zo was specialist Dennis vd B met een vrije trap van een meter of 25 dichtbij een treffer, trakteerde Jeffrey het publiek op een onvervalste Sjoffersleep en leek opstomende rechtsback De Bruijn eindelijk zijn eerste competitiedoelpunt te gaan maken. Het breedteballetje van Vd Berg was op maat, het schot van De Bruijn miste helaas de nodige precisie.

Door een miraculeuze speling van het lot lukte het FC Driebergen 3 dan toch op voorsprong te komen. Halverwege de Langbroekse helft had Kroon de bal op links. Eduard wilde een gevoelig passje afleveren op Giro, die later die avond als helft van het illustere dartkoppel GiroSchaap de finale van het eerste FC Driebergen open darts zou weten te bereiken. Maar dat terzijde. Das Kroonfantoom zag plots dat vreemde krachten van gene zijde er met zijn bal vandoor gingen en deze in de voeten van Dennis vd B afleverden. Vd Berg maakte handig gebruik van deze onverklaarbare wending door zijn directe tegenstander te omspelen, de zestien in te spurten en aldaar met een buitenkant rechts de bal langs een instormende verdediger en de graaiende handen van de keeper te schieten, 1-0.

Meer doelpunten werden er de eerste helft niet gescoord, zodat met een krappe voorsprong de theepauze werd aangevangen. Tijdens de rust werd er eenmaal gewisseld. De van een enkelblessure herstellende Tyson hield het voor gezien, de reeds eerder gewisselde Arjan kwam er weer voor hem in. De eveneens reeds eerder gewisselde Schaap en Te Laat bleven nog even langs de kant.

SVL 3 drong vanaf het begin van de tweede helft steeds meer aan, maar dankzij degelijk voeten- en handenwerk van keeper De Laat hield FC Driebergen 3 de nul vast. Na ongeveer een kwartier kreeg het lachende derde de wedstrijd weer onder controle, hetgeen uiteindelijk zelfs resulteerde in nog een doelpunt. Topscorer Vd Berg begon buiten de zestien aan een solo, die hem tot aan de achterlijn bracht. Alhier wilde Dennis vd B de bal afleggen op de strategisch opgestelde Giro. Een SVL-verdediger wist de assist in wording echter te neutraliseren en de bal belandde naast het doel, net voor of achter de achterlijn. Vd Berg pikte de bal hier weer op en deed een stapje (verder) terug het veld in en wipte de bal vervolgens in de korte hoek. Zoals te verwachten viel, gaf de Langbroekse grensrechter aan dat de bal, op het moment dat Vd Berg hem weer oppikte, in zijn geheel over de achterlijn was geweest. De scheidsrechter nam deze zienswijze over, zodat het doelpunt niet werd toegekend.

De rest van de wedstrijd had het lachende derde wat moeite echt uitgespeelde kansen te creëren. Op rechts kwamen Patrick en De Bruijn een paar keer goed door en op links had dartfinalist Schaap een paar spaarzame rushes. Er was echter niemand die hun voorbereidende werk van een passend vervolg wist te voorzien. FC Driebergen 3 werd nog eenmaal echt gevaarlijk. Na een netjes opgezette aanval belandde de bal bij Dennis vd B., die hem aflegde op de links van hem vrijstaande Vd Mispel. De bal kwam precies goed voor de linker van Arjan te liggen en vanaf een meter of 20 van de goal haalde hij verwoestend hard uit. De bal ging goed laag naar de rechterhoek en leek in het doel te gaan ploffen, maar opeens kwam daar de Langbroekse Rob Vonk in wording aangevlogen en geheel gestrekt lukte het hem de bal uit het doel te ranselen.

Zo bleef het 1-0 en verzamelde het lachende derde weer 3 belangrijke punten.

Opstelling: M. de Laat, B. Te Laat (B. von Giesen), T. Wieringa (A. vd Mispel), R. de Bruijn, M. Schaap (K. van Daatselaar), A. vd Mispel (D. Kooi), P. Schenkels, E. Kroon (M. Schaap), L. Fonteijne, D. vd Berg, J. Veenendaal