O12-1 doet zijn plicht in midweekse wedstrijd

Op een doordeweekse avond mochten we aantreden voor de uitgestelde bekerwedstrijd tegen Jonathan. Voor ons stond er niets meer op het spel, maar voor onze tegenstander des te meer. Bij winst konden zij zich plaatsen voor de volgende ronde.

De concentratie was bij de voorbereiding ver te zoeken en coach Jamie moest toch even de mannen op scherp zetten met een speech. Dit werkte, want vanaf de eerste minuut zat het team er fel op. Het tempo lag hoog en Jonathan kwam er niet uit. Een paar halve kansen in de eerste minuten. Stein nam naar 4 minuten de eerste corner en zag niemand vrij staan. Dan maar ineens er in: 1-0!
Dit was geen reden voor gas teruggeven en we bleven vol doorgaan met druk zetten met een sterke verdedigingslinie. Olivier stond achterin als een kei te verdedigen en gaf ook regelmatig de aanzet voor een volgende aanval. Hidde schoof goed in om een aanvulling te geven voor het middenveld en als de bal er overheen dreigde te komen was daar nog Erik die op het juiste moment de bal onderschepte.
Het snelle spel zorgde ook voor onzuivere passes, maar de bal was zo weer terug en kon de volgende combinatie weer worden opgezet. Na circa 19 minuten weer een mooie aanval: Anouar-Olivier-Anouar-Vos voorzet op Stein die net te laat kwam.
De eerste kans voor Jonathan kwam uit een vrije trap na 23 minuten. De bal werd door niemand geraakt en ging gelukkig naast. Vier minuten later mochten wij het ook proberen van afstand, maar het vizier van Rutger stond nog niet recht genoeg. Een minuut later was het een mooie aktie van Anouar, waardoor hij alleen op de keeper kwam en netjes inschoot: 2-0. Er waren voor de rust nog kansen voor Rutger (na mooie pass Mees) en Anouar (na combinatie Rutger en Mees), maar geen goal. De laatste kans was voor Jonathan na een lange bal. Hoewel de tegenstander sneller was hield Bram de speler goed af, zodat Mart alert kon optreden. Tevreden werd het rustsignaal bereikt en het vele publiek was van mening dat ook de grensrechter foutloos was.

De eerste minuut na rust was er een kopbal van Jonathan die net over ging. Daarna was het weer de beurt aan de O12-1. De uittrap van de keeper was niet ver genoeg en Joost probeerde het van afstand over de keeper. Helaas net over.
Na circa 6 minuten een mooie combinatie over links via Stein, Ismael en Anouar. Zijn voorzet op Mees werd naast getikt, maar er was al gevlagd voor buitenspel. Na 10 minuten een gevaarlijke aanval over rechts van Jonathan. Bram gaf met een perfecte sliding een corner weg. De corner was gevaarlijk, maar uit de counter kwam Vos in stelling, die met een splijtende pass Mees voor de keeper zette. De keeper redde mooi, maar daar was Anouar voor de rebound: 3-0. Tien minuten voor tijd was het even “Mart-time” de bal ging de hoek in en Mart er achteraan. De spits kwam aan de bal, maar dat deerde Mart niet. Uiteindelijk was hij met een sliding de winnaar van dat duel. Een minuut later werd Fabian de diepte in gestuurd en hij sneed goed naar binnen, maar er was nog een verdediger die heel goed voor Fabian kwam.
Door wat wisseling werd het wat rommeliger en Jonathan sterker. De afronding was nog niet scherp. Vijf minuten kwam men wel goed door en werd er niet aangevallen. Een mooi afstandsschot zorgde voor de 3-1. Het zou toch niet? Een minuut later was er een enorme kans voor de tweede treffer, maar gelukkig lette Mart wel goed op en tikte het schot naast.

Gelukkig werd er niet meer gescoord en haalden we de overwinning binnen. Ruben was zeer tevreden, want na zijn transfer van Jonathan naar Fc Driebergen was dit een fijn resultaat tegen zijn “oude cluppie”.