O12-1 lukt het weer niet

In de thuiswedstrijd van vandaag tegen Houten hadden we de uitwedstrijd nog in geheugen. We wilden de uitnederlaag vandaag wegpoetsen. De opdracht was kort dekken en de tegenstander weinig ruimte geven. Dit lukte de eerste minuten zeker en door goed samenwerken van onder andere Fabian en Erik werden aanvallen van de tegenstander geneutraliseerd. Ruben was sterk op het middenveld en hield de rust om Rutger weg te sturen. Voor de goals gebeurde er de eerste minuten echter weinig. Na 8 minuten was er de eerste kans voor Houten. Een vrije trap werd ingedraaid en iedereen miste, waardoor de bal gelukkig naast ging.

Eigenlijk gebeurde 4 minuten later hetzelfde bij een corner, maar nu werd in twee instanties wel ingetikt en de 0-1 was een feit.
Een minuut later onderschept Hidde de bal en speelt de bal naar Joost die doorspeelt naar Anouar. Hij komt goed voor de man, maar speelt net te ver voor zich uit. De keeper let goed op en onderschept. Stein werkt hard op het middenveld en Mees geeft zijn tegenspeler weinig kans, door steeds voor zijn man te komen.

Ook Mart wordt betrokken in het spel en wordt er steeds beter van achteruit opgebouwd. Dit geeft ook risico’s en in de 18e minuut gaat het mis. Na een terugspeelbal wordt er door het midden uitverdedigd in de voeten van de spits van Houten. Het schot beland op de paal en daarna is het Fabian die oplettend wegwerkt. We willen graag naar voren, bij balverlies is Houten snel in de counter. Circa 10 minuten voor rust wacht Erik goed bij een 5 tegen 3 en onderschept. De laatste kans voor rust komt weer op naam van Houten na een poging tot passeren in de achterhoede. De 1 op 1 wordt door Mart goed gepakt. Er werd gestreden in de eerste helft met weinig kansen en een achterstand.

De eerste minuut meteen een mooie kans, nadat Bram Anouar aanspeelt en die passt op Rutger die uit de draai schiet en het net laat trillen. Helaas werd er gevlagd en gefloten voor buitenspel. Na 3 minuten is er weer balverlies op het middenveld en wordt er niet meegelopen. Met een snelle steekbal wordt de uitstekende linksbuiten alleen voor  Mart gezet. Hij faalt niet en de 0-2 is een feit. Houten wordt sterker en wij worden verder achteruit gedwongen. Drie minuten later wordt er goed uitgespeeld, de bal voorgezet en ingetikt. Gelukkig voor ons was het buitenspel en geen 0-3.
Met nog een klein kwartier te spelen maakt Angelo zijn debuut op de linksachter positie en wordt Fabian als extra spits naar voren gestuurd. Houten moet even reorganiseren en bij de eerste bal over verdediging wordt Fabian uit het oog verlopen. De keeper let wel goed op en ondanks zijn snelheid is Fabian net niet op tijd bij de bal.

De omzetting zorgt voor kansen voor Houten in de counter. Angelo is alert nadat Mart met een 1 op 1 als winnaar uit de bus komt. En even later blokt hij een bal voor hij wordt ingeschoten. Hij maakt een heerlijke invalbeurt. Een minuut voor tijd krijgt Houten een enorme kans. De bal kan voor open goal worden ingetikt, maar waar komt Mart nu vandaan? Hij red op bijna onmogelijke manier. In het eindsignaal wordt Joost na een ingooi van Ruben vrijgezet. Hij zet goed door en legt de bal in de voeten van Vos. Hij heeft niet door hoeveel tijd en ruimte hij heeft en schiet net te snel, zodat er te weinig kracht achter het schot zit.

Overall gezien moeten we eerlijk zijn dat de wil en inzet goed waren, maar dat Houten de betere ploeg was. Nog een memorabele notitie voor onze grensrechter (papa Rutger). Hij had het druk met veel buitenspel.

Volgende week nieuwe kansen heren.