O12-1 maakt het spannend in het donker

Het was even passen en meten om de wedstrijd te laten spelen door afwezige spelers i.v.m. open scholendagen. Gelukkig een behulpzame tegenstander Delta Sports en zo werd de thuiswedstrijd ingepland op 16.30 uur op veld 2. De tegenstander kenden we nog uit de najaarscompetitie waar wij helaas klop kregen met 5-2. Met de vele ouders langs de lijn in het zonnetje, de papa van (invaller) Christiaan als grensrechter en zonder de afwezige Olivier was het tijd om te starten.

Delta Sports begon fel en gaf ons geen ruimte. Zij waren actief en wonnen veel duels. Er was meteen een veldoverwicht. De eerste (bijna) kans was echter voor ons na circa 3 minuten. Hidde gaf een mooie pass op Joost, maar de keeper lette goed op en kwam tijdig zijn goal uit. Vooral achterin waren we alert met Erik die de gaten steeds dicht liep. Ismail die boven op zijn man zat en een puike partij speelde, Fabian die de snelle spits steeds de bal ontfutselde en natuurlijk Hidde die met zijn vertrouwde inzet de spits geen ruimte gaf. Na een klein kwartier kreeg Delta twee corners snel na elkaar. De eerste werd weggewerkt door Erik en de indraaiende 2e werd goed weggewerkt door Fabian bij de eerste paal. Ook een afstandsschot werd goed gepareerd door Mart.
Vooral ons middenveld had het lastig met de felle tegenstander. De voorhoede met Anouar en Joost kon ook niet lang de bal in bezit houden. Mees verdiende nog wel een corner door goed druk te zetten op de keeper, maar dit leverde niets op. Delta Sports was vooral dreigend, maar dit leverde ook weer niet heel veel kansen op.

Delta ging over tot meer afstandsschoten, maar deze werden geblokt (Bram), naast geschoten of goed gepakt door Mart. De vrije trap van circa 20 meter na 26 minuten liet Mart kansloos, maar gelukkig ging de bal naast. De laatste minuten voor rust kwamen we iets meer uit onze schulp. Mees onderschept en liep goed door. Helaas mist zijn schot kracht. Na goed doorzetten van Hidde werd Stein de hoek ingestuurd. Zijn voorzet werd ineens door Mees over geschoten. Achterin was er nog een mooie combi Ismail-Erik-Ismail-Hidde-Ismail-Stein-Rutger door één keer te raken. Heerlijk om te zien. De rust werd bereikt met 0-0 en een veldoverwicht voor Delta Sports. Echte grote kansen waren er niet.

Coach Jamie kon nog wat aanwijzingen geven, terwijl de zon wegzakte achter de wolken en het wel wat frisser werd (volgens de ouders langs de lijn).
De tweede helft begon Delta weer fel. Een mooie steekbal met een grote kans, maar Erik stond goed opgesteld. De corner leek te worden ingetikt, maar Mees stak zijn grote teen net op tijd naar voren. Na 5 minuten was er weer een afstandsschot die gered werd. De spits had de 0-1 op zijn schoenen in de rebound, maar schoot (gelukkig) over. In de 6eminuut ging het mis. Voorin werd balverlies geleden en de snelle counter werd goed uitgespeeld: 0-1. Dit was even slikken. Een minuut later is de stand al verdubbeld (0-2). Een voorzet van de zijkant laat iedereen lopen, behalve de linkerspits. De minuten daarna kreeg Delta een aantal grote kansen en leek het een afstraffing te worden. Een snoeiharde vrije trap belande op de lat. Oef. Met kunst- en vliegwerk bleef ons een derde tegendoelpunt nu bespaard.

Langzaam leek Delta wat uitgeraasd en nam coach Jamie wat risico’s om nog niet op te geven. Het kunstlicht was aangegaan en het voelde als een echte avondwedstrijd. Bij Delta leek het licht ook iets minder fel. In de 19e minuut was het eerst Rutger die met een lekkere aktie Vos wegstuurde. Dit leverde een corner op. Hidde mocht mee en kreeg de corner van Vos op zijn voet, maar stond iets te ver en raakte de bal net niet goed: over. Dit was wel de opstap naar een feller spelend Driebergen. Stein kapte op het middenveld zijn speler uit en stuurde Fabian weg. Hij kapt zijn man uit en schiet. De bal wordt verkeerd ingeschat door de keeper en zo is het na 20 minuten 1-2 en is de wedstrijd nog niet gespeeld. Ook thuis ging papa Ruben er (via de app) nog eens goed voor zitten.

Vier minuten later werd er goed druk gezet, zodat de keeper de bal niet goed weg kreeg. Fabian ontving de bal in de voet en de keeper stond ver voor zijn goal. De bal ging over de keeper, het publiek stond al met de handen omhoog, maar helaas ging de bal ook naast de goal. Achterin gaven we weinig meer weg en deed Hidde zijn verdedigende taken om vervolgens zijn troepen als aanvoerder voorwaarts te sturen. Hoewel er geen grote kansen waren voelden we wel dat er nog wat mogelijk was. Vlak voor tijd kregen we nog een schotkans voor Stein na pass van Bram. Helaas was het schot geen probleem voor de keeper en eindigde de wedstrijd in een nederlaag.

De coaches Mick en Jamie waren tevreden over de inzet, maar moesten ook een betere tegenstander erkennen. Met een beetje geluk had er zelfs nog een punt ingezeten na een spannend slot in een leuke (avond)wedstrijd.