O12-1 rekent in oefenwedstrijd af met concurrent

Banner Dirk Makelaars

Vandaag stond er weer een oefenwedstrijd op het programma. We speelden tegen Saestum en dat zijn de afgelopen twee jaar altijd enerverende, spannende en energieke wedstrijden. Ook vandaag zou dit weer zo zijn.
Al voor de start van de wedstrijd werd coach Jamie terecht gewezen door de scheidsrechter. “Even opschieten want er is meteen weer een wedstrijd hierna, dus ook korte pauze”.
Vanaf de aftrap ging ons team energiek op de aanval. Er werd scherp begonnen en we overdonderden Saestum. Fabian werd goed gebruikt met zijn snelheid. Na 4 minuten werd Fabian weer gebruikt. Hij sneed goed naar binnen en legt de bal mooi terug op Joost. Zijn schot ging op de lat, waarna Vos weer eens op de juiste plek stond en de 0-1 intikte. Een verdiende voorsprong. We gingen na de aftrap meteen op jacht naar meer. Ruben passt op Bram en zet hem alleen voor de keeper. De keeper reageert alert en is op tijd bij de bal. Nog geen minuut later komt Mees goed voor zijn man en stuurt Fabian de diepte in. Helaas buitenspel, maar Saestum kwam er niet uit. Na 10 minuten stuurt Rutger Joost de diepte in. Kapt tegenstander uit en geeft steekpass op Bram, die met zijn punt (en tegenstander?) de 0-2 inschiet.

Ook achterin staat het goed. Hidde onderschept goed en onderbreekt een mogelijk gevaarlijke counter. Erik dicht de gaten als de bal er toch overeenkomt. Beide backs Olivier en Mees geven hun tegenstanders geen kans.
Na 18 minuten wordt Anouar in de spits aangespeeld, draait goed weg en passt naar Fabian die omspeelt de keeper, maar is net te ver naar buiten gedreven en schiet naast. Twee minuten later is het de gevaarlijke corner ineens van Stein, waarbij de keeper alert reageert. De minuten daarna zijn er mooie aktie en samenspel tussen Vos-Anouar-Fabian-Stein en Ruben met steekballen en breed leggen. Lekker om te zien voor het publiek.
Olivier ziet ook dat er meer mogelijk is naast het uitschakelen van zijn tegenstander en komt meer op.
De derde goal hangt in de lucht. Een corner van Stein, die teruggelegd wordt op Bram. Zijn schot wordt geblokt en komt bij Hidde. Met een splijtende pass door het hart van de verdediging wordt Anouar aangespeeld. Hij krijgt net niet de bal onder controle. Een mooie combinatie Vos-Fabian eindigt met schot van Anouar bij keeper en ook het schot van Ruben treft de keeper op zijn weg.
Rust en een tevreden coach over de eerste helft. Ook noemenswaardig is de foutloze eerste helft van “onze grens” papa Ruben.

Na rust begint Saestum duidelijk scherper met hun eerste kans in de 2e minuut na rust. Mart is niet voor niets meegekomen en brengt in 1-op-1 redding. Dit is wel een begin van een sterkere periode van Saestum met ook nog een mooie uitgespeelde kans, waarbij het schot net naast ging.
In de 4e minuut let Mees goed op bij balverlies, maar zijn schot gaat naast. Het spel wordt ook wat harder met onder andere een overtreding op Hidde na verovering van de bal. In de 8e minuut is er een ingestuurde korte corner van Stein en Vos. Hij wordt weer teruggelegd op Anouar die mooi over de keeper speelt, maar de speler op de lijn red. De snelle counter  van Saestum wordt mooi uitgespeeld, maar de voorzet is net te hoog om voor open goal in te schieten / koppen.
Er volgen wat benarde momenten voor de goal, waarbij we goed wegkomen met schoten naast.
Halverwege de tweede helft komen wij er voornamelijk met counters uit. Eerst er een schot van Mees die net de kracht mist. In de 48e minuut is het een mooie uitgespeelde counter met Joost-Anouar-Bram en terug op Anouar. Zijn lob zorgt voor de 0-3. De wedstrijd lijkt beslist. Een paar snelle combinaties en schoten leiden niet tot succes. Aan de ander kant lijkt Saestum niet te kunnen scoren met diverse schoten op goal. In de 26e minuut is er een lange rush vann Olivier en via Cas (ingevallen) Anouar word Fabian in stelling gebracht. De keeper keert zijn schot. Een minuut later gebruikt Fabian zijn snelheid en gaat naar binnen. Hij speelt Anouar aan die scoort. Goal wordt afgekeurd voor buitenspel (?). Dit is ook de opmaat voor meer vreemde beslissingen. Een aantal forse overtredingen worden niet bestraft. Uit een scrimmage scoort Saestum in de 60e minuut de 1-3. De scheidsrechter liet maar liefst 7 minuten blessuretijd spelen, waar niemand iets van begreep. Kansen waren er nog wel voor Saestum (paal) en een super aktie van Fabian met een redding van de uitstekende keeper.
Er wordt niet meer gescoord en de winst is binnen. Knap gevochten in de tweede helft.