O12-1 weet weer wat winnen is

Vandaag weer een bedverhaaltje voor papa Mart. Vandaag kwam de enige ploeg die nog onder ons stond, SVM uit Maartensdijk, naar De Woerd. Uw verslaggever was te laat en kwam net aanlopen en zag alleen kansen voor SVM: op de paal, op de lat, redding Mart. Met angst en beven vroeg hij naar de stand. We bleken 1-0 voor te staan na een afstandsschot van Rutger na terugleggen van Ruben.

De eerste 20 minuten golfde het spel wat heen en weer, waarbij onze jongens langzaam meer grip kregen op de wedstrijd. Er is de laatste weken veel getraind op opbouwen van achteruit en dat was zichtbaar. We kregen de tijd van de tegenstander, maar het creëerde ook wat meer rust.
Na 20 minuten kregen we een corner, die werd genomen door Stein. De bal werd mooi voorgezet en wie kwam daar nu inlopen en kopte de bal hard tegen de touwen? Onder het oog van opa en oma maakte Hidde zijn eerste doelpunt van het seizoen! Een belangrijke 2-0 was het gevolg. Ook bij het later aangesloten publiek was de verbazing groot toen gezegd werd dat Hidde had gescoord.

We wisten de rust makkelijk te halen, zonder nog wat weg te geven. Olivier kwam steeds voor zijn man en stormde steeds vaker naar voren en Ismail had ook de tegenstander “in de zak”. Erik was achterin rustig en liep de gaten goed dicht. Coaches Jamie en Mick waren tevreden.

SVM begon de 2e helft actief en zag nog kansen. De bal werd mooi over onze verdediging gespeeld en Hidde kon er niet bij. Of toch? Met een laatste poging pakte hij hem heerlijk met de hak en speelde de bal weer vooruit. Na 7 minuten werd de corner van SVM naast gekopt. Daarna was het weer de beurt aan ons. Het schot van Mees ging nog naast, maar na 44 minuten was het Ruben die Fabian de ruimte instuurde. Zijn schot ging er lekker in en de wedstrijd was met 3-0 gespeeld.

Het laatste kwartier was duidelijk voor ons en SVM had niets meer in te brengen. Anouar komt goed voor zijn man en schermt de bal af. Hij kijkt en ziet Joost vrij staan. Joost haalt hard uit en via de onderkant van de lat is het 4-0. Ismail komt circa 10 minuten voor tijd goed voor zijn man en geeft een lange pass. De bal stuitert over iedereen heen en Anouar lijkt met de kop te scoren. De keeper is echter alert. Ook de rebound is voor Anouar, maar ook nu wordt het schot geblokt door tegenstander. Mees neemt het heft over en laat zien hoe je wel moet schieten: 5-0.

Op het middenveld zijn Bram en Stein heer en meester en elke (poging tot) tegenaanval wordt door hun vakkundig onderbroken. Met nog 5 minuten te spelen geeft Hidde een strakke bal op Anouar, die op tijd is gestart. Hij krijgt ruimte en geeft de bal goed voor op Mees. Hij raakt de bal half, maar genoeg om de keeper te verslaan en het halve dozijn vol te maken. De laatste actie is voor Bram met een paar mooie kap- en draaibewegingen speelt hij zijn tegenstander dol onder luid applaus van het publiek (met ouders). We spelen professioneel de wedstrijd uit en eindelijk weer eens 3 punten met een overtuigende 6-0 overwinning.