O15-3 naar koppositie

Heiko Gorter Makelaars

De eerste seizoenshelft van de O15-3 is niet helemaal vlekkeloos verlopen. Het enthousiasme van spelers, trainer en coaches was onveranderd hoog. De punten daarentegen waren er wat minder. Vaak goede weerstand, maar aan het einde van de wedstrijd lukte het net niet. In de winterstop heeft coach Erkan er nog een schepje bovenop gedaan. Twee taktische besprekingen voor de trainingen en ouders vragen naar zienswijze. Coach Frans gaf de eerste wedstrijd zijn taken even over. Alles om de eerste punten binnen te halen. Opgeven zat er niet in.

Vandaag was er een nieuwe start in de voorjaarscompetitie met een thuiswedstrijd tegen De Bilt O15-5. De mannen mochten lekker uitslapen en moesten om 13.45 uur zich melden. Papa Koen dacht het recht te hebben zijn zoon later te sturen. Coach Erkan nam de taken over en liet meteen weten dat Koen aan het einde gewisseld zou worden. Het publiek was in grote getalen aanwezig en het hoofdveld mocht worden betreden. De mannen begonnen sterk met goed combinatievoetbal vanuit achterin. Maan-aanvoerder Jordy en Erray maakten een paar mooie driehoekjes met één keer raken. De Bilt liep er achteraan. Na 4 minuten was er de eerste kans. Er werd uitverdedigd door De Bilt, maar met perfecte timing gooide nieuwe spits Koen zijn lichaam er in en kreeg de bal tegen de schouder. Iedereen was kansloos en de 1-0 was een feit.

Bij eerdere wedstrijden hadden we wel eens snel een tegendoelpunt geïncasseerd, maar het was duidelijk dat de mannen daar vandaag geen zin in hadden. Een mooie corner van Erray werd door Jurre ineens op “zijn slof” genomen. Het schot had meer verdiend, maar de keeper redde knap. Achterin was Jordy veldheer. Daar kwam echt niemand langs heen. Hij leidde zijn verdediging met Maan-Jos en Marco. Helaas moesten we al snel weer afscheid nemen van Luuk, die geblesseerd uitviel. Ook deze tegenslag pakte het team goed op. Na ruim 10 minuten een nieuwe kans. Pelle gooide snel in naar Koen. Hij kapte zijn man uit en schoot net naast. De druk op de goal van de tegenstander bleef. De eerste kans voor de Bilt kwam ongeveer halverwege de eerste helft. Marco speelde terug op Guus en zijn schot kwam in de voet van de tegenstander. Van 30 meter ging het schot over. Geen paniek!
Binnen een paar minuten zette Jurre met steekballen twee keer Pepijn voor de keeper, maar deze was zeer koel en redde. Ook Erren was actief aan de zijkant. Hij omspeelde zijn tegenstander en gaf een voorzet. Erray stapt over en Koen kreeg een mooie schietkans. Wederom stond de keeper in de weg. De rebound van Erray ging over. We kregen meerdere kansen, maar de bal wilde er niet in. Het zal toch niet…..

De Bilt kwam niet verder dan schoten van heel ver, die geen doel troffen. Sietse schakelde zijn grotere tegenstander uit en zette regelmatig weer een aanval op. Jos was er elke keer met zijn teen bij om de tegenstander niet in balbezit te laten komen. Ongeveer vijf minuten voor rust wederom een mooie combi tussen Pepijn-Koen en Erray. Hij legde terug op Jordy, die er klaar mee was. Met een enorme “streep” van 30 meter ging hij hoog in de touwen. 2-0. WAUW. Het publiek stond op de banken (helaas geen papa Jordy, maar wel een trotse mama Jordy). Dit was lekker rusten met een mooie 2-0.

De tweede helft begonnen we rommelig en De Bilt kwam beter in de wedstrijd. Na 5 minuten een mooie loopaktie over de zijkant, voorzet, Guus uitgespeeld, intikken, goal, NEE, Sietse was de reddende engel. Een minuut later weer een enorme kans, maar nu was het Guus die met een reflex de bal uit de goal hield. We wankelden even, maar dan is het fijn dat de verdediging fier overeind blijft. Guus liet na een kwartier tot 2 keer toe zien dat ook van dichtbij hij de meester was en hij vandaag geen doelpunt tegen kreeg. Gelukkig was de lat ons ook nog een keer goed gezind.

Langzaam kwamen wij weer wat uit onze verdedigende stellingen en dachten we weer aan aanvallen. Een mooie steekbal van Jurre op Erray die van de middenlijn alleen naar de keeper kon lopen.
Papa Erren: ”Nee, speel af” (Erray Schiet). “O, hij gaat er toch in”. En zo stonden we op een ongekende luxe van 3-0. Nog een keer de lat en Maan die zijn lichaam goed gebruikt (ja, echt Maan) en de grote brede tegenstander verhindert te scoren. Het slotakkoord is ook voor Maan. Hij was de enige die geloofde in het afgezwaaide schot van Jordy. De keeper was net te laat en Maan lobde hem zo de goal in: 4-0.

De winst was binnen en we blijken ineens koploper te zijn. Top mannen. Allemaal gefeliciteerd en hou dit vast.