Oefencampagne MO13 start met prima overwinning op UVV MO13-1

MO13 focust zich in de kleedkamer voor de wedstrijd tegen UVV op de opstelling plus hun plek/taken in het veld.
Telecombinatie Driebergen

Het nieuwe jaar is nog maar net begonnen of de eerste oefenwedstrijd (de eerste van een drieluik) stond al op het programma. Na een koude maar prima eerste training en een warmere woensdagtraining kwamen onze vriendinnen van UVV op bezoek.

De afspraak voor een treffen stond nog van vorig seizoen. Inmiddels waren wij al in seizoen 2017/2018 beland en speelt UVV op een heel veld 11-11 en wij nog steeds op een half veld 7-7. Het idee was om 9-9 op een 3/4 veld te spelen. Daarvoor was zeker genoeg ruimte op ons rustige thuisterrein om 9.45 uur maar er waren uiteindelijk te weinig speelsters.

Bij FCD was Eliane ziek en werd geweldig vervangen door (middenmid) Berber uit MO11. Met 8-8 en 1 wissel kon op veld 2A onder leiding van scheidsrechter Herman lekker worden warm- en doorgedraaid.

De eerste helft ging gelijk op. De eerste kans was voor Bieke. Febe moest al snel op doel reddend optreden en zo ging dat tot de rust door: schot Bieke, redding Febe, etc. Vlak voor rust had Anouk ook nog een mooi schot voorlangs zodat de ruststand 0-0 was.

Ook Amber was de tweede helft sterk op doel en FCD kreeg opeens vleugels. Na een aanval via Berber en Febe schoot Phine de 1-0 binnen. Uit een dergelijke volgende mooie aanval schoot Febe hoog over. Direct daarop had ze haar vizier bijgesteld en vloog de 2-0 erin. UVV werd steeds gevaarlijker en na twee mooie reddingen van Amber wisten zij toch de 2-1 te maken. Niet lang daarna was de marge alweer 2 door een aanval vanuit achteruit via Bieke naar Febe en wederom Phine die mooi hoog scoorde.

Ook nu ging dat zo verder met kansen voor FCD (Berber en Phine bijvoorbeeld), reddingen van Amber, een soepel draaiende rechterkant van Jasmijn plus Sonne en een al even soepel draaiende linkerkant van Anouk en Rabia. Phine maakte de 4-1 en Rabia had nog een mooie actie met schot. Dat leverde helaas geen doelpunt meer op. Met prima (samen)spel werd een 4-1 overwinning behaald. De strafschoppen waren trouwens minder succesvol want dat werd 0-1 (!). Maar dat mocht de verjaardagspret van Amber bijvoorbeeld niet meer drukken.